Mina senaste hårfunderingar

Så här ser håret ut just nu efter en violett skumtoning i hårbottnen. Bottnen ser mörkare ut på bild än i verkligheten, tycker jag.

En läsare skrev så här:

Körde mycket spray-blond för några år sedan men var aldrig riktigt nöjd med resultatet, gult och torrt hår.
Färgar ännu min utväxt själv, finns inte en suck i världen att jag går till frissan för bottenfärgning MEN använder alltid den ljusa hårfärg som nu finns på marknaden i allsköns nyanser.
Använder just nu Loreals casting, alltså intensivtoningen (som min frisör säger är “vanlig” färg och inte skonsammare, men jaja, frisörer kommer aldrig att vara nöjda med hemmafärgningar) i en av de ljusaste ask-kulörerna. Applicerar i hårbotten, väntar 20 min, och får en uppljusning som inte ser det minsta gul ut och dessutom tonar ut snyggare än vanlig blondering.
Tips ;-) .

Och detta har gjort mig väldigt sugen på att övergå till Loreal Casting i en ljus askton. Fast jag väntar nog tre veckor eller så, så jag inte överbehandlar håret som en galning.

Frågan är ju bara vilken färg jag ska använda. Jag har mycket röda pigment i mig själv.

 

6 Comments

 1. Frisör Marie
  23 August 2012 / 11:53

  Heter det Intensivtoning på pektet så ljuger företaget!
  En TONING kan ALDRIG göra ett hår ljusare… endast ton i ton med ditt egna eller mörkare.
  En FÄRG ljusar upp eller täcker grått, samt ton i ton eller mörkare.

  Det ligger mycket kunskap och kemi barkom hur man färgar/bleker ett hår.
  Det går bra att färga hemma själv så länge det blir bra, men sen har vi den högen som kommer in till oss med förstörda missfärgade hår och tror att vi kan göra underverk.

  Och Käthe du ska inte använda den om slutade på 13… 1:an står för ask och 3:an för guld och eftersom 1:an står före 3:an betyder det att det finns dubbelt sä mkt ask än vad det finns guld i paketen.

  den andra 21 står för 2:a violette och 1:a ask (som är blått) bättre för dig med röda pigment!

  Vi proffisionella tittar aldrig på tussarna utan använder oss av siffrorna och vad kunden har i h¨året när dom kommer till oss. Vi dom dämpa ex en varm röd färg utgår man ifrån komlementfärgen. typ rött-grönt.
  Så som sagt det är mycket kunskap bakom, tänk på det!

  Lycka till iallafall!

 2. B-M
  23 August 2012 / 12:56

  För mig är spray-blond förknippat med högstadiet och gula, risiga hår….har hellre utväxt! Jag tycker det räcker bra med slingning var tredje månad men jag har inte lika stor skillnad mellan egen färg och färgat hår som du, tror jag.

  • 26 August 2012 / 21:10

   Ja, det stämmer, mitt har nog mörknat med åren. Plus att det växer snabbt.

 3. Emelie
  24 August 2012 / 22:09

  Både jag, min syster och min mamma använder dom där intensivtoningarna. Och jag tycker dom är super!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.