Tunna pannkakor

20120819-090342.jpg

En läsare frågade mig om havrepannkakorna jag äter varje morgon och hur jag får de tunna och fina. Receptet är enkelt, ni har fått det innan, 1 dl mixade havregryn, 1 dl mjölk, lite salt och 2 ägg. Vill jag ha en tunnare smet tillsätter jag ibland ytterligare en skvätt mjölk. Jag steker dem i olivolja men kokosolja går också bra. Receptet förespråkar två plättar men jag brukar göra fyra till fem för att få dem tunna och läckra och så fyller jag dem med ett lager tunt äppelmos och mycket kanel. Jag äter dem varje morgon och tröttnar inte. Tvillingarna brukar också äta dem efter gröten men då utan fyllning. De får mindre bitar som de glatt mumsar i sig.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.