Min tiramisu

Här ser ni min nya favoritdessert! Smeten består av två äggulor uppvispade med en halv dl socker, 250 g mascarpone, två äggvitor uppvispade med en halv dl socker och en dl välvispad grädde. Tydligen ska man inte ha grädde i originalreceptet men det blev skitgott så här. Nästa gång kanske jag testar utan grädde. Kexen (ett halvt paket) doppade jag snabbt som attan (bara i och vände sedan upp) i en blandning av två dl starkt bryggkaffe och ca tio msk mandellikör. Jag varvade ostmassa och kex och lät stå ett dygn i kylen. Massor av kakao på toppen innan servering! Det blev ungefär fyra normala portioner.

Sök på Tiramisu för att få ta del av exakt tillvägagångssätt. Man kan göra portionsvis eller i större skålar.

2 Comments

  1. Maja
    15 July 2012 / 17:20

    Mmmmm…..ser smaskens ut! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.