Så gjorde jag tårtorna

Jag kommer inte att berätta om den här vita tårtan med vaniljbottnar, hallonmousse, vit chokladfluff och vaniljsmörkräm, men principen är densamma  – det är bara smakerna som är annorlunda. Dekoreringen hade jag tyvärr ingen möjlighet att lägga ner mycket tid på så jag köpte färdigt marsipanlock på rulle och färdiga rosor och blad.

Den här tårtan bestod av tårtbotten smaksatt med kakao, nedersta fyllningen är dumlekolafluff (Värm 180 g klippta dumlekolor i 3 dl grädde, koka ej!, och låt sedan svalna i kylen under natten. Vispa till ett fluff dagen efter.) och sedan kommer hallonmousse och överst chokladsmörkräm och marsipantäcke. För recept se länkarna. En god tårta fast jag skulle haft mer hallonmousse och kraftigare hallonsmak om jag ska vara petig.

Mina tips!

Börja i god tid och frys in. Tårtbottnarna kan t.ex. göras flera veckor i förväg och frysas in. De blir t.o.m. bättre och enklare att jobba med då. Och när bottnarna fyllts med mousse/fluff går den också att frysa in. Bara att ta ut dagen innan festen och dekorera. Genom att dela upp jobbet känns det inte så mastigt. Det är mycket bra att läsa på innan, hur man fyller tårtan, spacklar den och lägger på marsipantäcket.

Mina egna noteringar!

Jag har redan börjat planera för midsommartårtan. Bottnarna blev väldigt bra så jag ska fortsätta med samma recept. Blir troligtvis ljus botten med kanske rivet citronskal. Jag kommer att göra egen jordgubbsmousse, fast med mindre gelatin, på färska bär, ha mer bär i och ha mer mousse i tårtan. Jag kommer också att lägga i bitar av jordgubbar då det känns lyxigare. Det andra lagret kommer att bestå av rabarbermousse eller lemoncurdgrädde för fräsch syrlighet. Det var himla jobbigt att spackla med smörkräm (kakan följde med) så till midsommar blir det grädde. Jag har redan ett rosa marsipanlock med jordgubbssmak så det kommer jag att använda. Eller så dekorerar jag med grädde och jordgubbar. Jag är inte förtjust i ren grädde men det kan man ju alltid strunta i att äta.

När jag blivit mer varm i tårtkläderna ska jag börja testa lite mer udda fyllningar. Vad sägs t.ex. om violtabletterfluff och rosenmousse? 😉

3 Comments

 1. Carro
  12 June 2012 / 07:43

  Måste pröva den, låter ju så gott.:)

 2. Anna O
  12 June 2012 / 15:00

  Så fina de blev! Gillar inte tårta, så det blir nog nån sorts paj och muffins på Tyras 1-årskalas.

 3. Eva Magnusson
  12 June 2012 / 21:05

  Tack. Jag ska pröva att baka framöver. //Eva

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.