Tre timmars nattning

Är något dränerad efter tre timmars nattning men jag ska ta några minuters paus och kolla om de verkligen sover, så bloggar jag sen. OK? 🙂 För det är inte lönt att jag börjar med något annat som väsnas. Tvätt, disk, matlagning och annat som måste göras får vi ta imorgon. Tränat har jag gjort idag vilket känns kanon.

Förresten, hur länge brukar era nattningar ta?

Uppdaterat! När man talar om trollen. 😉 Fyra timmar än så länge…

7 Comments

 1. Anna O
  27 April 2012 / 08:27

  Ungefär en timme inklusive amning. Min tjej behöver ha ljud utanför om hon ska sova… Brukar vakna om det blir för tyst :-)!

 2. Carolina
  27 April 2012 / 09:43

  Minstingen är 11 mån och det brukar ta allt från 2 min till 1 Tim. Men ett snitt tror jag är 30 min. Hoppas det går bättre för dem att somna snart. Jobbigt när nattning tar sådan tid då försvinner den lilla tiden man har på kvällen för sig själv!

 3. Johanna
  27 April 2012 / 18:56

  Jag har aldrig LÅTIT det ta lång tid. Eftersom jag varit mkt själv med mina barn då min man alltid arbetat mkt, så har kvällarna varit MIN tid. Så jag lärde den vid 4 månaders ålder att somna själva. Sen har de ibland haft musik lite stilla på, på en cdspelare, eller en musiksaga/liknande. Så det tar fem minuter för dem att somna. Är man bara konsekvent så…

 4. Johanna
  27 April 2012 / 18:56

  *lärde DEM, inte den. EN HAN och en HON, inga HENS.

 5. Jessica
  28 April 2012 / 19:46

  De första sju månaderna var det nattamning med efterföljande 5-10 uppvak för att snutta som var “nattning” (blev ju aldrig någon riktig natt för min del direkt…) sen slutade jag amma, dottern fick sova i eget rum och vi körde en egen variant av Anna Wahlgrens Sova hela natten. Och det fungerade över förväntan! Lite gnäll första natten men ingen gråt och när hon vaknade vid 05 (vilket hon fortfarande gör, 7 månader senare) så låg hon och pratade och sjöng! Efter den natten hade hon för första gången rosiga kinder efter att ha fått sova djupsömn. Och blev väldigt mycket mindre skrikig på dagen. Första barnet kånkade vi på i famnen tills hon var 1,5 år och det svor vi på att vi aldrig skulle göra om, därav den “drastiska” återgärden med andra barnet:-)

 6. Eva
  29 April 2012 / 15:57

  Hej
  Vår son är 10 mån, innan han lärde sig sätta sig upp och ställa sig i sängen, tog nattning ca 5-10 min, då han på kvällen sen han var ca 1-2 mån fått lära sig att somna själv i sitt rum i sin säng. Han har varit stor hela tiden, ätit upp sig/ammat många gånger på kvällen, så kunde sova många timmar i följd redan när han var 3 mån (ca 21 – 5.30).

  Han använder inte napp, så somnar duktigt om på natten/tidig morgon om vaknar till.
  Har läst Anna W-boken, följer den inte men plockat någon idé från den.

  Nu när han kan resa sig, tar nattning allt mellan 15-30 min, det svåra är att gå och lägga honom när han är trött, men innan han hinner bli övertrött. Brukar vara vid 20-tiden. Sover sen 10-11 timmar om vi inte stör honom på morgonen.

  3-4 timmars nattning låter jobbigt, hoppas ni kan ändra något så kortas ner till max 30-45 min eller mindre. Lycka till!

 7. Eva
  29 April 2012 / 16:02

  Hur mycket får tvillingarna sova på dagen, fördelat fm och em?
  Sover de för mycket/sent på em, ev svårt att somna på kvällen i hyffsad tid. Sover de för mycket på fm, vaknar ev för tidigt på morgonen. Vår son får numera bara sova 20 min på fm, och brukar sen bli 1,5-2 tim på em efter lunchen. Då har nattsömnen nu ökat från 10-10,5 tim till 11 timmar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.