Applicering av Brun utan Sol


Foto: I vår och sommar kommer jag att använda Clinique sparkle skin body exfoliating cream, Body Shop shea body butter och Å Body Care brun utan sol.

Jag är ljus i huden och kan vara ganska torr, särskilt om armbågarna, så jag har värsta tänkbara huden när det gäller BUS skulle jag tro. 🙂 Nedan följer en beskrivning av hur jag går tillväga för att förhindra flammighet. Det är förarbetet som är viktigast.

1. Ta gärna bort hår på benen dagen innan med hårborttagningskräm eller vax, eller raka strax innan.

2. Peela ordentligt i duschen, särskilt där du är som torrast/fnasigast. Jag brukar ta extra på armbågar, överarmar (bra om man har anlag för knottror där), knän och fötter.

3. Efter duschen använder jag en bodylotion, gärna en body butter om det behövs. Jag smörjer extra på alla torra ställen.

4. Nu först är det dags för BUS-krämen. Den applicerar jag gärna innan den förra krämen har gått in i huden. Jag försöker få till ett så jämt lager som möjligt och applicerar sparmsamt på alla torra ställen.

5. Jag fuktar en bomullspad med lite vatten och stryker lätt över alla torra ställen. Tvättar händerna noga och väntar några minuter innan jag tar på kläder som gärna får vara mörka för att inte missfärgas.

6. Efter 3-4 timmar har färgen framträtt ordentligt och då duschar jag snabbt av den obehagliga doften. Klart!

Det finns nog inget som gör underverk för benen som BUS. Från fula vinterben till sexiga vårben…..typ. 🙂

5 Comments

 1. Anni
  11 April 2012 / 17:15

  Tack för det här inlägget! Precis vad jag behöver.

 2. Linda
  12 April 2012 / 12:34

  Får vi se före- och efterbilder också? =)

 3. 13 April 2012 / 06:54

  Den Cliniqueskubben är helt fantastisk! Lite synd att den kommer i burk och att den är så dyr. Ibland har man tur och får den småtuber istället på burk när man shoppar annat. Älsk på det!

  • 16 April 2012 / 07:32

   Ja, det är en ny favorit hos mig, jättebra! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.