Storkok

Jag försöker köra på storkok minst en gång per vecka eftersom det sparar tid. Idag tinade jag upp en hel sida lax som vi frös in som den var när vi köpte den på rea för någon vecka sedan. Tipset är att köpa lax på rea och strunta i den frysta äckliga laxen. Kan tala mig grön om det men nog om det.

Det blev en laxsoppa med krossade tomater, lite grädde, vitlök, rödlök, potatis, morötter, timjan m.m. och ugnsbakad lax i portionsbitar med bara salt och lite citronpeppar så nu blir det lax ett par dagar framöver. 🙂

Brukar ni också försöka effektivisera matlagningen?

Nu ska jag försöka söva (=amma) Chloé så att jag kan hinna blogga lite mer sen. Jag hoppas ni märker att jag är på g igen vad gäller bloggen?

6 Comments

 1. anna
  12 February 2012 / 21:36

  Vad gott det ser ut! Är dålig på att göra storkok. Än en gång; Kan du inte visa hur spetsklänningen ser ut på???
  Mvh Anna

 2. 12 February 2012 / 22:02

  Men åh så gott. Älskar lax! Är däremot urdålig på storkok och desssutom köper jag den frysta laxen. Måste jag stå i skamvrån nu?;)

  • 13 February 2012 / 14:08

   Nej, snarare jag som får ställa mig där. 🙂

 3. Lotta
  13 February 2012 / 23:29

  Här hemma kör vi med vecko matsedel och så lagar vi alltid dubbla portioner som kan sparas till dagar när tiden inte räcker till, allt för att slippa köpa pizza och burgare som annars ligger nära till hands när tiden tryter.

 4. 14 February 2012 / 18:55

  Eftersom jag bara lagar mat åt mig själv tycker jag det är praktiskt att göra flera portioner samtidigt, hur roligt är det liksom att alltid koka en portion makaroner/ris etc. om gången. Nej, det är bara slöseri med tid 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.