Nyårsmenyn

Småbarnen somnade vid åttatiden igår så jag hann få ihop nyårsmenyn efter det.

Förrätt: Stekt vitt bröd med halstrade pilgrimsmusslor, löjrom, schalottenlök och cítronsaft.

Betyg: Bröd och musslor steks innan och precis innan de ska ätas monteras allt. Går snabbt och lätt så det här kommer jag att göra fler gånger. Gott och känns lyxigt att äta!

Huvudrätt: Inbakad oxfilé med svampsås smaksatt med portvin och ugnsstekta tomater och haricots verts.

Betyg: Oxfilé är aldrig fel. Saknade inte potatis alls. Murklor är ju godare men det blev gott ändå. Det var smidigt att gratinera smördegen och på samma plåt ugnsbaka grönsakerna.

Efterrätt: Citronpaj med marängtäcke och vaniljglass. Efter fotograferingen tillkom blåbär.

Betyg: Hade kunnat blir en bra efterrätt om inte citronkrämen hade blivit sås. Ni kanske känner till något bra recept? Ett minus för att det blev kaka på kaka med först smöreg och sedan pajskal.

7 Comments

 1. Eva
  1 January 2012 / 22:37

  Går din datorklocka fel på en timme? La märke till att du igår skrev att du ammade och postat vid kl 21, men idag skrev att de somnade vid åtta. Och dagens är postat vid halv elva, men är ju nu bara halv tio, så verkar vara en timme fel någonstans. Ville bara uppmärksamma dig på detta, om jag nu inte tänker helt fel idag. Tack för trevlig blogg, blev själv mamma till en grabb i slutet av juni, så intessant att läsa och se hur dina små växer och har för sig.

 2. Eva
  1 January 2012 / 22:39

  Hmm, inte visst din dator det är fel på, utan bloggsidan?!? För min kommentar har ju nu också fått halv elva men är bara halv tio. Fattar inte vart det blir fel, inte hela världen, men ändå lite irriterande.

  • 3 January 2012 / 00:17

   SKa se om det kan ha med inställn. att göra.

 3. 1 January 2012 / 22:48

  Vilken fantastiskt god meny! God fortsättning fina Käthe! Kram!

 4. Nette
  2 January 2012 / 17:21

  Jag brukar göra citronmarängpajen som finns i Rutiga kokboken. Jag och en kompis gjorde den varje fredag(!) när vi var yngre och har aldrig misslyckats!

  Gott nytt år!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.