Osorterade nyårsmatfunderingar


Foto: recept.nu.

Det enda som är bestämt är att det blir oxfilé. Det tycker jag är så gott och ett plus för att det är så lättlagat. Självklart vill jag ha min mycket blodig och sambon får sin del mer medium. Jag gillar gamla klassiker så jag funderar på gräddig murkelsås och smördegsinbakad oxfilé. Hasselbackspotatis blir kanon till. Det borde gå att förbereda för att sedan bara tjoffa in i ugnen lite innan.

Till förrätt är jag sugen på pilgrimsmusslor. Snabbstekta och något lätt till bara. Vad vet jag inte riktigt. Eller så gör jag förrätten mer “inne” genom att svänga ihop en ceviche. 😉 Fast egentligen är det enklare med liten ljus macka, färdig räksallad från fiskbilen toppad med löjrom. Gott och enkelt, och väldigt lätt att färdigställa.

Till efterrätt funderar jag på Per Morbergs blåbärsmoussetårta, fast som bakelser. Jag är sugen på något moussigt, fast egentligen är hemmagjord parfait också gott och bra att förbereda. Ett annat alternativ är citronpaj med marängtäcke och mjukrörd glass. Ja, gud, så gott!

Jag får se. Annars är ju skaldjur både lyxigt och trevligt att äta på nyårsafton med champagne till men här har vi inte tid till sånt pill i år.

Vid närmare eftertanke är det nog lättast att satsa på macka med god räksallad och löjrom, färdigt från fiskbilen, bara att fixa precis innan på någon minut. Till huvudrätt smördegsinbakad oxfilé som förbereds innan, likaså murkelsåsen som värms upp strax innan. Skiter kanske i potatisen för det tar för mycket tid. Och så gör jag efterrätten dagen innan så jag slipper stressa med den. Japp, så får det bli. Hoppas fiskbilen är på plats imorgon.

4 Comments

 1. 29 December 2011 / 08:12

  Oxfilé är alltid gott! Jag håller på och klurar för fullt på vår meny och tror det blir lite skaldjur inblandat =)

 2. 29 December 2011 / 09:51

  Ha ha… du och dina matfunderingar. Men vi kommer väl förbi då. Det låter gott 🙂 Bara det att jag kommer bli mätt i halvlek 😉

  • 2 January 2012 / 23:30

   Med lite vin till ska det väl gå ner. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.