Hemmagym

Jag vaknade riktigt svullen i halsen. Ska det bli min tur att bli sjuk nu? Nej, jag vill inte så jag har laddat upp med färskpressad apelsinjuice och under dagen blir det vitlök i alla former. Under tiden jag kurerar mig funderar jag på hemmagym. Jag har testat att träna på ett närmare gym men med vinterns alla sjukdomar och ev. all jäkla snö så måste jag ha fler alternativ – jag måste få till en fungerande hemmaträning. Mamma och pappa har en motionscykel som jag kan få ta över. Perfekt då jag föredrar att värma upp i tio minuter på cykel. Jag har redan en pilatesboll att göra magövningar med och 2 kg-vikter. Jag behöver komplettera med fler hantlar, typ 5 kg och 10 kg (eller ställbara), en träningsmatta och kanske ett multigym/träningsbänk.

Dessa två gym finns hos Ellos. Det första kostar en tusenlapp mer och än det andra men jag förstår inte riktigt varför. Ellos har en ny rabattkod, 245884, som innebär att man får 50% rabatt på en vara och fri frakt under helgen. Undrar om det funkar på gym. Vad tror ni annars att begagnade hemmagym kan kosta?

Tretti verkar sälja ett likadant som det första men där kostar det nästan en tusenlapp mer. Vilken skillnad!


En annan intressant manick är den här träningsbänken från Halens som är nersatt till fina 395 kr. Så billigt! Bra alternativ till överkroppen.

Hos Gymgrossisten finns den här hanteln. 7 kg kostar 289 kr x 2. Det finns 4 kg också men det blir nog för lite.

Ett till intressant hemmagym från Gymgrossisten som kostar 2149 kr, ja, eller pressbänk som det nog heter.


Och denna rosa matta hade inte varit dum att ha till magövningar. Den kommer från Casall/Gymgrossisten och kostar 259 kr.

Har ni gymprylar hemma? Kanske något ni kan rekommendera?

 

5 Comments

 1. 22 October 2011 / 14:07

  Hej!
  Kolla in Rusta. Vet inte om dom har maskiner, men de har bra priser på hantlar, kettlebells etc. Kram

 2. Anki
  22 October 2011 / 15:21

  Hej Käthe! Som fd elittränande på “tävlingsnivå högre”, numera enbart flitig motionär och tvåbarnsmamma, så rekommenderar jag verkligen hemmaträning! I alla fall för mig tar det alldeles för mycket tid i anspråk att åka iväg till gymmet. Tränar man hemma finns man ju ändå “till hands” ifall barnen behöver en (det är många gånger jag sprungit mellan seten för att fixa någon macka, hjälpa med dator/tv-spel etc…). Själv har jag hantlar som går att plocka av vikter från så hantlarna kan väga allt mellan 2 – 14 kg, två par kettlebells varav ena paret väger 2 x 8 g, det andra 2 x 12 kg. Dessutom har jag pilatesboll, powerwheel för att köra magen samt en ordentlig proffs-trampmaskin. Alltså en sån som man står och trampar/skidar på och samtidigt kan man köra biceps och triceps med armarna. Löns att kolla när gym säljer ut begagnad utrustning, eftersom de är av proffskvalitet och gjorda för att hålla. Någon gång blev jag också helsåld på någon träningsmaskin som såldes på TV-shop, men det var helt kass kvalitet. Köp hellre begagnad proffsutrustning, de kostar inte så mycket men du har tusen gånger mer glädje av dom. Och det blir ändå i slutändan billigare att köpa ordentlig utrustning från början, istället för att köpa kass kvalitet som du ändå hamnar att byta ut förr eller senare… Lycka till med hemmaträningen, det går nog att köra minst lika hårt hemma som på gymmet bara man har litet fantasi gällande rörelser och träningsupplägg!

 3. Lotta
  22 October 2011 / 16:43

  Men inte tusan behövs någon gym-maskin… Kolla in dintraning.se och se Linus hemmaträningspass.. Det går att göra så otroligt mycket bra övningar med bara kroppen och hantlar!! Kolla även in MAQ – muscle action quality – finns som en bok och är jättebra!

 4. Nina
  23 October 2011 / 18:09

  Hej, jag tycker nog inte heller att man behöver så stora apparater (beror förstås på hur stort du har hemma), har haft både cykel och crosstrainer hemma och nja… de blir mest klädhängare efter ett tag (men jag har inte så bra disciplin heller – tar bara ut mig i springspåret, på pass eller med pt…). Som tidigare sagts går det att få bra upplägg med kroppen och kettlebells eller gummiband till motstånd. Anna på Aftonbladet Wellness (trend och träning-bloggen) har också tipsat om roddmaskin och superpass (också tvillingmamma med äldre barn!), det kanske kan vara något? Med ett bra teveprogram till kan jag tänka mig att det blir bra träning. Jag har också kört Activefit på WII (stora killen kanske spelar?) med gummiband, och med en 30-dagarsutmaning såg jag verkligen skillnad, särskilt på rumpa och ben! Körde så fort jag lagt barnen under semestern.

 5. 23 February 2022 / 00:53

  so great

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.