Hur lindar jag?

Jag har lyckats överanstränga min handled, och tror det beror på att jag gått och ammat en hel del och samtidigt gjort massa andra saker med andra handen, som att laga mat till exempel. Skit! Har fått en liten knöl där också (ungefär där andra spännet sitter) och det gör ont när jag vrider på handen och speciellt om jag rör tummen samtidigt. Jag har aldrig behövt linda förut så jag har inte koll om jag gjort rätt eller ej, men jag tycker det ger stöd.

Men icke att det ska sinka min styrketräning imorgon. Jag får satsa mycket på ben och mage. Ska öka vikterna ytterligare för jag känner inte av träningsvärk längre som jag gjorde vid särskilt första tillfället.

9 Comments

 1. 6 September 2011 / 21:56

  Nää inte du också! Jag skulle rekommendera dig ett läkarbesök för att kolla så du inte åkt på inflammation, tar man inte inflammationsdämpande kan det lätt leda till kroniska besvär.

  • 6 September 2011 / 22:00

   Tack för tipset om infl.dämpande! Ska se om jag får lov att ta Ipren (i och med amningen). Krya på dig!

 2. Malin T
  6 September 2011 / 22:54

  Åh så där fick jag också till och från i början med min son. Linda upp mellan pekfinger och tumme, alltså emellan, så får du ett bättre stöd och lägg mycket vikt vid att linda precis under handleden för bra stöd. Jag är sjuksköterska så jag hoppas att mitt råd kommer hjälpa 🙂

 3. 6 September 2011 / 23:04

  Jag tror att du får ytterligare stabilitet om du lindar insidan runt tummen också. Som boxare lindar sina händer ungefär. Svårt att förklara men se om du hittar en bild. Får du riktigt besvärligt kan en arbetsterapeut eller sjukgymnast hjälpa dig med en skena istället. Men ta det lugnt i gymmet med vissa övningar tills det känns bättre.

 4. Camilla
  7 September 2011 / 06:26

  Hoppas du snart känner dig bättre

 5. Pia
  7 September 2011 / 09:08

  När man har sådan ansträning så skall man faktiskt vila handleden för det kan bara bli värre o då är väl det bättre o ha en friskhandled än att tänka på o träna övriga kroppen..Du har ju två småbarn som måste tas hand om…Det är bättre o sitta ner o amma så barnen får trygghet än o springa runt o amma…Förstår inte dagens föräldrar som inte kan ge sina barn den stunden dom äter utan det skall springas runt både hemma o på köpcentra….Ta o vila handleden o linda bindan även runt tummen för du har lindat fel…

 6. Lisa
  7 September 2011 / 10:02

  Hej!

  Jag har precis haft de problem som du beskriver i nästan fem månader innan det blev bra. Gick flera gånger till sjukgymnast men det blev aldrig bättre, då gick jag till slut till läkare som rekommenderade inflammationsdämpande i två veckor. När inte det funkade så testade vi med en kortisonspruta. Efter ungefär två veckor så försvann mina problem helt, och det enda som syns är att jag fick en liten knöl av sprutan, men det gör inte ont.

  Det heter senskideinflammation, eller morbus de Quervain. Googla eller kolla exempelvis denna sida http://www.omkliniken.se/side5.html

  Lycka till och vänta inte för länge om du har ont!

  • Anna L
   7 September 2011 / 23:05

   Även jag fick senskidesinflammation och fick av en arbetsterapeut för just mina handleder gjutna “handledsskydd” (vet inte vad jag ska kalla dem) som höll mina hand- och tumleder fixerade. Jag smorde med Ipren och sen försökte jag
   (och försöker fortfarande) tänka på att hålla handlederna “stela” vid olika moment i vardagen: att lyfta etc med hela underarmen och inte belasta själva handleden så hårt, när det går att undvika. Lycka till!

   • 8 September 2011 / 13:51

    Tack för tipsen! Har fått nummer till arbetsterapuet så jag ska ringa dit för att få skena.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.