Käthes müsli

Jag har blivit så ego att jag döpt en müsli efter mig själv. 😉 Jag blandade ihop den i natt när jag ändå var uppe och tyckte den blev god. Serverade den i morse tillsamamns med fil, bakade bullar från igår, pålägg och mina marmelader. Här kommer receptet som går att dubbla som man vill! Jag gjorde en liten sats eftersom jag inte visste hur den skulle bli.

1 dl havregryn
1 dl rågflingor
0,5 dl linfrön
0,5 dl kokosflingor
0,5 dl mandlar som hackats grovt
0,5 msk sesamfrön
1 tsk kakao
0,5 msk honung
0,5 dl vatten
0,5 msk olja att rosta i
4 torkade aprikoser som skurits i strimlor
0,5 dl gojibär

Blanda allt det torra utom den torkade frukten. Tillsätt honung och vatten och gojsa runt. Rosta i stekpanna med lite olja. Rör hela tiden under några minuter tills det blivit torrt. För större satser är det nog smidigare att rosta i ugnen. Blanda i den torkade frukten. Klart!

 

6 Comments

 1. Elin,uppsala
  20 August 2011 / 15:02

  Ser gott ut…det ska jag nog prova o göra..har tänkt på de förr. Blir väl nyttigare än köpt müsli…och framför altl godare när man kan välja vad man vill ha i….:) Trevlig helg Här bara öser regnet ner!

 2. 20 August 2011 / 18:29

  Låter smarrigt!

 3. 21 August 2011 / 22:22

  Åhå det där lät ju smarrigt, kanske bara ska ta och kapa receptet rakt av helt enkelt 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.