God morgon!

Jag har blivit lika grötfrälst som pappa. Då jag tröttnat på havregrynsgröt så har jag gått över till rågflingor som ger en mustigare gröt och dessutom dubbelt så mycket protein om jag inte läste fel så här i amningsdimman. 🙂

Idag testade jag med min hallonsylt. Det står på syltsockret hur mycket man ska ha i, men minst hälften bär/frukt. Jag tog ca 2 delar hallon och en del syltsocker + att jag på eget bevåg skvätte i lite vatten för att få en rinnigare konsistens så det blev ett mellanting mellan sylt och sås. Gott till gröt, glass m.m..

10 Comments

 1. 17 August 2011 / 09:32

  Gröt är gott och det där ser verkligen gott ut med din sylt! Ha en bra dag.

 2. 17 August 2011 / 09:57

  jag älskar gröt men är oftast för lat för att laga.. hihi.. men hemmagjord sylt på är ett måste, eller med russin och banan och kanel..

  ha en fin dag! kram

 3. Carro
  17 August 2011 / 19:21

  Tack för receptet! Hoppas jag kan hitta något liknande som syltsocker här. Det lät mycket gott.
  Tack även för matreceptet ska pröva det i helgen, lät mumsigt. 🙂

  • 17 August 2011 / 22:44

   Carro, hoppas det, för det blir så enkelt att göra då. 🙂 Tillsätt gärna färska örter som timjan och red ev. såsen. Jag serverade nykokta rödbetor som jag sedan skalade och slungade i lite smör och salt.

 4. 18 August 2011 / 18:41

  Rågflingor lät gott. Vilket märke köpte du?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.