Medan Hektor satt i babysittern så gjorde jag en marmelad (låter roligare än sylt) av frysta hallon, syltsocker och vaniljstång. Blev gudomligt gott! Ska ha det till råggröten imorgon bitti.
Ikväll blev det en sallad som påminner som Ceasarsallad. Ansjovis i olja verkar märkligt nog ha slutat säljas här på Ica så jag fick göra en majonäs som jag smaksatte med vitlök, citronsaft och mycket parmesan. Till imorgon lunch svängde jag ihop en kycklinggratäng med bacon, mango chutney och grädde. Blev riktigt gott. Frös in en del.
Nu kommer sambon och stora sonen snart hem efter en dag på Tivoli. Då blir det äggmackor. Slut på mitt matprat för idag. 🙂
Vad har ni ätit för gott?
Våfflor blev det här =)
Author
Ah, vad gott! 🙂
Gu vad gott det lät!
Snälla du kan du inte skriva receptet på kycklinggratängen och marmeladen!
Förresten så såg jag nästa vårs kläder från odd Molly ( kolla schutermans blogg på chic)
Jag som inte har varit någon stor fan av dom tidigare blev helt lyrisk.
Tack på förhand / Carro
Author
Carro, skrev om marmeladen i ett inlägg här ovan. Hittar du det? Annars står det på syltsockret också. Kycklingen: Jag lindade en baconskica runt varje kycklingfilé och kryddade före och efter med salt och vitpeppar. Bredde mango chutney ovanpå och sedan hällde jag vispgrädde över. Ca 200 grader i 20 minuter eller mer om det behövs. Ja, vad snygga kläderna var!!
Torsk i foliepaket på grillen och färskpotatis!kram
Author
MUms, vad gott det låter!