Matigt

Som jag har längtat efter sushi i mer än ett halvår och idag fick jag äntligen min önskemat. Vilken lycka! 🙂

Och igår hann jag göra rabarbermarmelad smaksatt med hel kanel. Det är min moster som inspirerade mig när hon bjöd på päronmarmelad med ingefära och hallonmarmelad. Tipset är att köpa syltsocker så hinner man snabbt att koka ihop sin egen marmelad. Perfekt när man vill pyssla i köket men inte har så mycket tid.

Nu ska jag bara klura ut några roliga smaksättningar. Jag har snart färdiga björnbär och funderar på vaniljstång till dem. Vad tror ni om det? Ni kanske har andra bra förslag?

2 Comments

  1. Bea
    14 August 2011 / 19:42

    Har en riktigt bra marmelad som jag gjorde på frihand efter att jag smakade en på Öland för några år sen. Blåbär, vaniljstång och en mynta, blir sjukt god.. har kört ca 200g bär och en kruka mynta (små som man köper i affären) och en vaniljstång bara för att ha en liten aning om mängden. Myntan ska i efter den kokat färdit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.