Leggings, strumpbyxor och trosor för gravida


Foto: Velourbyxor från Odd Molly/Miss Greta, strumpbyxor i 80 den från Mama licious, leggings från H&M och mammahipsters också från H&M.

Jag vet att många gravida till en början använder vanliga leggings från Gina Tricot och andra kedjor, men det kan jag tyvärr inte göra eftersom jag tycker resåren är vidrig. Inte skönt alls!

De bästa byxorna har faktiskt varit de nya från Odd Molly, som ju inte är för gravida. De sitter lågt och skönt och de åker på varje kväll. Problemet med många mammabyxor och -leggings är att de är så höga. Vore mycket bättre om de inte sitter åt samt sitter lågt, men sådan byxor är svåra att hitta. Jag har därför tagit en storlek större för att få dem större i midjan och sedan viker jag ner dem så att de hamnar under magen. Det funkar ganska bra.

Bäst gillar jag leggings från H&M, kostar bara 99 kr, och stickade leggings från Mama licious. Mama licious har förresten jättesköna strumpbyxor (som jag också viker ner).

När vi kommer till trosor så lever jag i H&M mammahipsters och de tre jag har från Burfitt. Bh:ar har jag inte börjat byta ut än men jag tror jag använde amningsbh:ar från Abecita sist så att jag kunde ha dem efter graviditeten också.

Det kommer fler byxtips efterhand! Vanliga toppar går ju att använda en bra bit in i graviditeten. Personligen är jag dock inte så förtjust i att använda vanliga tunikor när jag är höggravid, det blir så kort framtill då. 🙂 Jag hade bland annat en fin i svart från PoP och den ska jag försöka hitta igen. Ja, en massa andra bra gravidkläder också faktiskt. Ska ta fram dem så får ni tycka till om dem – om de funkar efter sju år eller inte. 🙂

Leave a comment

  • Käthe Nilsson
   29 December 2010 / 22:58

   Johanna, i vecka 16. 🙂

 1. 29 December 2010 / 19:09

  Sv: visst äree ;D

 2. 29 December 2010 / 20:49

  Bra tips =)

  • Käthe Nilsson
   29 December 2010 / 22:58

   Erika, tack! 🙂

 3. 30 December 2010 / 09:13

  Jag tycker att det är svårt att hitta snygga och bekväma leggings och strumbyxor, gillar inte heller att man måste dra upp de över magen.
  Klänningar är min favorit, de funkar oftast. (=
  Skönt att illamåendet börjar släppa.
  Sköt om dig, kram

  • Käthe Nilsson
   30 December 2010 / 11:36

   Emma, synd att alla mammaklädertillverkare envisas med detta. 🙂 kram!

 4. ella
  30 December 2010 / 19:12

  Jag fick min son för två veckor sedan och måste säga att jag under graviditeten aldrig förstod vitsen med speciella gravidtrosor/strumpbyxor. Jag tyckte det var bättre att använda mina vanliga trosor/strumpbyxor och se till att kanten hamnade under magen. Köpte 2 par gravid-strumpbyxor men de kasade ju bara nedanför magen :-/

  • Käthe Nilsson
   30 December 2010 / 20:21

   ella, vad skönt att du kunde använda vanliga kläder! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.