Recept på den godaste nötkakan…

..kommer här.

2 ägg och 2 dl socker vispas pösigt. Smält 100 g smör och låt svalna. Mal 100 g hasselnötter och blanda med 2 dl vetemjöl och 2 tsk bakpulver. Blanda i smör, mjöl-/nötblandningen och 1 dl mjölk växelvis i ägg-/sockerblandningen. Häll över smeten i en smörad och bröad form.

Den innehåller mindre nötter och mer mjöl än den jag vanligtvis brukar göra men nötsmaken blev mer framträdande och den blev perfekt saftig och utöver det vanliga. Receptet hittade jag här. Gör dubbel sats direkt, lika bra. 🙂

Leave a comment

 1. 22 December 2010 / 11:24

  Åh vilka barndomsminnen jag fick nu; min mormor gjorde den godaste nötkakan…på äldre dar tål jag inte nötter ;-/

  • Käthe Nilsson
   22 December 2010 / 13:05

   Molly, den smakar mormor. Min mormor gjorde också alltid nötkaka till jul. 🙂

 2. 23 December 2010 / 10:11

  Mmmm det receptet skriver jag upp!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.