Mer funktion och mindre design


Foto: Jacka från dBrand/Nelly, 1995 kr (hade dock föredragit den längre så den gick ner över ändan).

Läsaren B-M skriver så här i en kommentar:

Hej, behöver en varm vinterjacka, det är svinkallt här. Har du tips om fynd på nätet? Och nu går funktion före form….:D

Ohoj, vad jag känner igen det där! Plötsligt blir halvfula jackor och skor riktigt piffiga när jag är på jakt efter värme. Finns knappt något snyggare än UGGs just nu. 🙂 Själv har jag tagit fram en gammal jacka från Esprit med avtagbar fleeceväst (inuti) som jag köpte när jag ammade sonen. Den lär jag kunna ha minst en månad.

Sedan skulle jag gärna vilja fynda en Fjällräven-jacka på rea då jag förstått av Alexandra att den är riktigt varm. Dessutom är den snygg också. Så hade jag haft en vinterjacka klar inför nästa vinter. Jag är helt övertygad om att det blir vargavintrar framöver så det är lika bra att planera för det.

Jag funderar också på att vänta ut till Nelly och Bubbleroom rear. De har en hel del “täckjackor”. Det gäller bara att ta reda på vilka som inte innehåller dun från misshandlade fåglar och annat skit.

Ett tips är att köpa en riktigt varm fleccejacka eller ullkofta att ha under, d.v.s. att tänka lager-på-lager. Ett annat, om man drar mindre storlekar, är att snegla på barnens vinterkläder som brukar vara varma. Min dröm är en egen Reima-overall.

En varm vinterjacka kan verkligen bli ett problem den här vintern med den växande magen, speciellt om vintern blir långvarig. Vet att en del gravida lånar sambons/mannens jacka men det funkar inte i mitt fall. Den hade blivit alldeles för lång i ärmarna. Kanske Odd Molly kan lösa det också?

Leave a comment

 1. 21 December 2010 / 18:13

  Det finns bara en sak att göra – Investera i en Fjällräven 🙂 Det är det bästa köpet jag har gjort!!

  • Käthe Nilsson
   22 December 2010 / 09:22

   Alexandra, hur är det med storleken? Vilken har du och vilken rek. du till mig?

 2. B-M
  21 December 2010 / 19:32

  Tack för tips! Jo Fjällräven är bra, spanar efter en sån men alla storlekar verkar vara slut…..

  • Käthe Nilsson
   22 December 2010 / 09:21

   B-M, jag håller koll på Fjällräven på nätet och lovar att tipsa. Vilken storlek drar du?

 3. Jessica
  21 December 2010 / 22:57

  Så bra att du uppmärksammar problemet med kontrollerat dun. Skulle verkligen uppskatta om du skrev mer om detta och kanske gjorde ett “Undersökande reportage”. För hur vet man egentligen att dunet är ok? Jag har varit runt i flera olika butiker men personalen svarar oftast väldigt vagt typ “det ska inte vara några problem”. Men jag vill verkligen veta till 100% att det är ok!! Har t o m ringt huvudkontoret på en större sportkedja och frågat, och de kan bara garantera sitt egna märke (inte externa leverantörer).
  Sedan så har jag även ställt frgan om en jacka som fanns på Sid & Sally, där inköpare på S&S lovade att dunet var etiskt framtaget och även berättade att det var FUSKpäls på huvan, men eftersom jag var misstänksam mailade jag även jackans importör i Sverige, som berättade att det var ÄKTA päls på huvan!! Fy, skulle verkligen aldrig vilja stödja den fruktansvärda branschen.

  Vi konsumenter måste bli mer medvetna om vad vi köper och där med bidrar till hur djuren har det! Kanske kan du tipsa “pappersamelia” om ett sådant reportage?

  • Käthe Nilsson
   22 December 2010 / 09:21

   Jessica, jag ska försöka ta reda på mer. Jag tror dock att många försöker mörka så det kan vara svårt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.