Torr hud?

Här är mina tips!

1. Satsa på en rengöring som inte torkar ut. Clarins Pure Melt Cleansing Gel som är en gelé först, blir en olja när den masseras på huden och därefter skummar den milt när man tillsätter vatten. Den är mycket skön att använda. En krämig rengöringslotion funkar också, t.ex. Decleor Cleansing Cream och Lancome Galate Confort eller en rengöringsgel – Carita Ideal Hydration Lagoon Gelée.

2. På morgon är det bra att överväga att bara använda ansiktsvatten. Välj ett som återfuktar. Carita har ett skönt i flytande gelé som känns underbart på huden – Carita Progressif Comforting Beauty Lotion.

3. Använd en olja eller ett återfuktande ansiktsserum under krämen, både morgon och kväll. Mina favoriter är Decleor Aromessence Rose d´Orient och Suki Moisture Serum with blue chamomile & echinacea (heter ev. ngt annat nu) som båda är oljor.

4. Välj en fetare kräm än normalt. Jag är förtjust i Decleor Harmonie Calm Soothing Milky Cream.

5. Var inte rädd för att peela, men använd milda produkter. Peelingen gör att oljan/serumet/krämen verkar bättre. Carita Smooth Out Micro-Peel är lyxigt krämig och mild. Decleor Phytopeel är också mild och trevlig att använda. Oriflame Optimals Clarifying är ett mycket bra budgetalternativ.

6. Använd fuktmask så ofta det behövs. Vissa kan man sova med på natten, t.ex. Decleor Harmonie Calm Sensitive Skin Retail Mask. Kicks har bra engångsmaskar om du behöver en mask snabbt men inte vill lägga ut flera hundralappar. 

7. Drick mycket vatten och använd nyttiga och goda oljor i matlagningen.

8. Skydda huden mot kylan. Den finns bra krämer om du ska vara ute längre, t.ex. Weleda Calendula Wind & Weather Cream som funkar på hela familjen. Använd rånarluva eller halsdukar snodda runt huvudet och kinderna. Tänk på att vinden också torkar ut.

Lycka till! 🙂

P.S. Och som vanligt får ni gärna vara med att dela med er av just era tips. Fler budgetprodukter t.ex..

Leave a comment

 1. B-M
  5 December 2010 / 15:06

  Finns ett finskt märke som heter Marja Entrich som har en avokado-olja som är helt ljuvlig att använda då man känner sig torr och allmänt glåmig.

  • Käthe Nilsson
   6 December 2010 / 10:09

   B-M, tack för tipset, det ska jag komma ihåg. 🙂

 2. 5 December 2010 / 18:39

  Köpte några ansiktsmasker från Kicks efter du tipsade förra gången =) Hittils har jag testat Mud mask, kändes jätteskön!

  • Käthe Nilsson
   6 December 2010 / 10:03

   Nina, vad bra att du gillade den. 🙂

 3. Carro
  6 December 2010 / 13:09

  Det var kanonbara tips för den rengöring som jag älskar (Decleor oil ) har slutat att tillverkas, så jag håller på att leta mig fram till något annat.

  • Käthe Nilsson
   7 December 2010 / 18:30

   Carro, hoppas du kommer att gilla den. 🙂

 4. 7 December 2010 / 12:53

  Skin food från Weleda är ännu bättre än Calendulan, och att smörja kroppen med oljor istället för krämer, inte bada badkar och duscha inte för länge. Smörj händerna ofta och använd vantar hela tiden. Smörj läpparna innan du går ut i kylan.

  • Käthe Nilsson
   7 December 2010 / 17:42

   Retrobohem, bra tips!

   Jag lägger till att köp en ögonkräm som håller fukten bra.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.