Smaksatt grädde

Är det någon som har testat den nya grädden som är smaksatt med jordgubb eller choklad? Funderar på att köpa det istället för vanlig grädde till efterrätten på lördag. Någon som har testat? Gott eller ej? Och så vill jag gärna ha tips på annan frukt än banan till marängsviss. Kommer inte på något annat kul fruktalternativ. Och förresten, när ni ändå är i görningen, en hemmagjord god chokladsås med grädde som bas. 🙂

Leave a comment

  1. Elisabeth S
    2 December 2010 / 15:54

    Minus chokladsås och tänk Pavlova: passionsfrukt, jordgubbar, kiwi…..

    • Käthe Nilsson
      3 December 2010 / 08:32

      Elisabeth S, också ett mkt bra tips. Tackar!!

  2. M
    2 December 2010 / 16:05

    Innehållsförteckningen, särskilt på chokladvarianten, får i alla fall mig att avstå…

    • Käthe Nilsson
      3 December 2010 / 08:32

      M, ja i den var det lite av varje..

  3. Kajsa
    2 December 2010 / 16:05

    Nej, snälla Käthe! Köp inte smaksatt grädde med olika tillsatser. Det är både socker, stärkelse och stabiliseringsmedel etc i den. Det går inte att vispa 27 %-ig grädde så den blir tjock, därför har de stabiliseringsmedel. Vanlig 40 %-ig grädde är den bästa för dig och din familj.

    • Käthe Nilsson
      3 December 2010 / 08:31

      Kajsa, jag köper så naturligt i vardagen (aldrig margariner eller fusksocker) så till fest känns det helt OK att få i mig stabiliseringsmedel. Men jag håller med om att det är för mkt stabiliseringsmedel i precis allt.

  4. Emmah
    2 December 2010 / 16:44

    Har testat den med jordgubbssmak och den var farligt god! Speciellt till kladdkaka 😀

    • Käthe Nilsson
      3 December 2010 / 08:30

      Emmah, låter smaskigt! 🙂

  5. Camilla
    2 December 2010 / 16:44

    Jag tror att det är mycket godare (och bättre) att smaksätta grädden själv. Vispa och blanda i det man vill smaksätta med. Då slipper man tråkiga tillsatser.

    • Käthe Nilsson
      3 December 2010 / 08:30

      Camilla, fast ibland är man lat. 🙂

  6. Carro
    2 December 2010 / 17:12

    Ett superenkelt tips på chokladsås är:
    Värm lite grädde i en kastrull bryt ner chokladbitar av någon god choklad och rör ner i grädden. Färdigt.

    • Käthe Nilsson
      3 December 2010 / 08:30

      Carro, den såsen blir det! Tack! 🙂

  7. Bea
    2 December 2010 / 18:35

    Beroende pÃ¥ vad man ska ha för efterrätt men ska man ha nÃ¥got med choklad sÃ¥ är det ruggigt gott om man köper punch godisar eller gammeldags punchflaskor (godis) och mortlar sönder dem och blandar i grädden. Brukar göra en tÃ¥rta med choklad som blir lite kladdig med ett tunt täcke av florsocker, smör och kaffe och sen punchgrädde….alla äter ihjäl sig när man gör den 🙂

    • Käthe Nilsson
      3 December 2010 / 08:29

      Bea, tusen tack för detta. Ska jag bjuda på nästa gång. Himla trevlig efterrätt som passar mig. 🙂

  8. Sofie
    2 December 2010 / 20:26

    Vi brukar ha marinerade hallon till supergott! Marinera hallonen med florsocker och hallonbalsamico och servera till. Det är mums!

    • Käthe Nilsson
      3 December 2010 / 08:29

      Sofie, men gud så gott, mums!!

  9. 2 December 2010 / 20:34

    Jag testade båda sorterna på chokladfestivalen, jag föredrog jordgubbar men det var verkligen inte fel på någon av dem.

    • Käthe Nilsson
      3 December 2010 / 08:29

      Marieh, då ska jag testa den också. 🙂

  10. 2 December 2010 / 21:23

    Passionsfrukt är bra smaksättning i grädde. Kan behövas sötas lite dock.

    • Käthe Nilsson
      3 December 2010 / 08:28

      Lisa, låter jättegott!! Tack för tipset!

  11. K
    3 December 2010 / 00:11

    Ha jordgubbar istället för bananer!

    • Käthe Nilsson
      3 December 2010 / 08:28

      K, låter mycket gott men finns det goda färska?

  12. 4 December 2010 / 11:51

    Jag smakade den med choklad igår på mammas födelsedagstårta! Den var mumsig! 🙂

Leave a Reply to Hannah Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.