Är det någon som har testat den nya grädden som är smaksatt med jordgubb eller choklad? Funderar på att köpa det istället för vanlig grädde till efterrätten på lördag. Någon som har testat? Gott eller ej? Och så vill jag gärna ha tips på annan frukt än banan till marängsviss. Kommer inte på något annat kul fruktalternativ. Och förresten, när ni ändå är i görningen, en hemmagjord god chokladsås med grädde som bas. 🙂
Minus chokladsås och tänk Pavlova: passionsfrukt, jordgubbar, kiwi…..
Elisabeth S, också ett mkt bra tips. Tackar!!
Innehållsförteckningen, särskilt på chokladvarianten, får i alla fall mig att avstå…
M, ja i den var det lite av varje..
Nej, snälla Käthe! Köp inte smaksatt grädde med olika tillsatser. Det är både socker, stärkelse och stabiliseringsmedel etc i den. Det går inte att vispa 27 %-ig grädde så den blir tjock, därför har de stabiliseringsmedel. Vanlig 40 %-ig grädde är den bästa för dig och din familj.
Kajsa, jag köper så naturligt i vardagen (aldrig margariner eller fusksocker) så till fest känns det helt OK att få i mig stabiliseringsmedel. Men jag håller med om att det är för mkt stabiliseringsmedel i precis allt.
Har testat den med jordgubbssmak och den var farligt god! Speciellt till kladdkaka 😀
Emmah, låter smaskigt! 🙂
Jag tror att det är mycket godare (och bättre) att smaksätta grädden själv. Vispa och blanda i det man vill smaksätta med. Då slipper man tråkiga tillsatser.
Camilla, fast ibland är man lat. 🙂
Ett superenkelt tips på chokladsås är:
Värm lite grädde i en kastrull bryt ner chokladbitar av någon god choklad och rör ner i grädden. Färdigt.
Carro, den såsen blir det! Tack! 🙂
Beroende pÃ¥ vad man ska ha för efterrätt men ska man ha nÃ¥got med choklad sÃ¥ är det ruggigt gott om man köper punch godisar eller gammeldags punchflaskor (godis) och mortlar sönder dem och blandar i grädden. Brukar göra en tÃ¥rta med choklad som blir lite kladdig med ett tunt täcke av florsocker, smör och kaffe och sen punchgrädde….alla äter ihjäl sig när man gör den 🙂
Bea, tusen tack för detta. Ska jag bjuda på nästa gång. Himla trevlig efterrätt som passar mig. 🙂
Vi brukar ha marinerade hallon till supergott! Marinera hallonen med florsocker och hallonbalsamico och servera till. Det är mums!
Sofie, men gud så gott, mums!!
Jag testade båda sorterna på chokladfestivalen, jag föredrog jordgubbar men det var verkligen inte fel på någon av dem.
Marieh, då ska jag testa den också. 🙂
Passionsfrukt är bra smaksättning i grädde. Kan behövas sötas lite dock.
Lisa, låter jättegott!! Tack för tipset!
Ha jordgubbar istället för bananer!
K, låter mycket gott men finns det goda färska?
Jag smakade den med choklad igår på mammas födelsedagstårta! Den var mumsig! 🙂