1 december

Äntligen dags för min julkalender som kommer att innehålla mycket rabattkoder och en tävling då och då. Vi börjar första dagen med en tävling.

Vinsten är en trendig tvåfingerring från Hotness Vintage, värde 175 kr. Ev. vinstskatt betalas av vinnaren.
Tävlingsuppgift: Vad är julmys för dig? Vinnaren presenteras imorgon.

Lycka till!

Leave a comment

 1. 1 December 2010 / 08:45

  Julmys. Det är att samla familjen hemma hos mina föräldrar. Där softar vi, går promenader och lägger det årliga julpusslet. För att orka med dessa ansträngande aktiviteter äter vi mammas goda julmat och frossar i pappas hemgjorda julgodis. Traditionellt och enkelt, precis så ska mitt julmys vara.

 2. 1 December 2010 / 08:52

  Julmys är att fastän barnen är stora, Mini 16 år, så kokar vi gröt till tomten kvällen den 23:e och ställer ut på altanen. På julaftonsmorgon har han ätit upp gröten o gett “ungarna” varsin paket.
  Annars föredrar jag juldagen. Ingen stress, inga höga krav och kylen full av härlig mat.
  Kram Asta Pastasson

 3. jennie v
  1 December 2010 / 09:08

  Bästa julmyset är ett par fina vänner, massa ljus, lite julmusik och glögg! På julafton flänger jag omkring en massa så det bästa och mysigaste är julmyset innan!

 4. 1 December 2010 / 09:39

  Julmys är som bäst när man vaknar tidigt och det är mörkt ute. På med varma morgonrocken och tofflorna. Tända levande ljus och koka kaffe. Lite stämningsfull julmusik i bakgrunden. Sitta i lugn och ro i ett mysigt pyntat hem och sippa på kaffet innan familjen vaknar.
  Då blir det ju ett annat slags julmys med lite mer fart i =O)

 5. 1 December 2010 / 09:57

  Bästa julmyset, är att spela julmusik och sjunga med allt vad man kan. Mitt i sommaren brukar jag få något ryck och längta jättemycket efter julmusik. Så när ingen hör kan jag dansa till någon julsång mitt i sommaren. Men nu får jag spela julmusik hur mycket jag vill 😉

 6. 1 December 2010 / 10:09

  Julmys för mig är att umgås med min sambo, speciellt denna julen som är våran första tillsammans. Hela lägenheten full med ljus och den underbara lukten av pepparkakor.

 7. 1 December 2010 / 10:10

  Julmys för mej är när det är första advent man har börjat pynta lite smått, man sitter med första ljuset tänt och dricker glögg och äter pepparkakor, lite julmysik ska vara på oså det bästa är ju om det snöar, man bara sitter där inne i huset o bara längtar efter julafton! 🙂

 8. Rosanna
  1 December 2010 / 10:11

  Julmys för mig är att få gå runt i lägenheten med julmusik på hög nivå, glögglukt ifrån spisen och konstiga prydnadstomtar i överallt.

  Sedan det allra viktigaste är att de jag tycker om är nära främst familjen. Detta år kommer bli speciallt då min mamma gick bort i slutet av oktober och det är extra viktigt i år att vi håller ihop.

 9. 1 December 2010 / 10:13

  Julmys för mig är, är att få krypa upp i soffan med den man älskar allra mest i skenet från julgranen & tända ljus. smutta på en kopp glögg & varför inte en saffransbulle?

 10. 1 December 2010 / 10:14

  Julmys för mig är när hela familjen är samlad och umgås, spelar spel eller tittar på någon film och dricker lite glögg och äter pepparkakor kanske 😉

 11. Melina H.
  1 December 2010 / 10:15

  Julmys fö mig är den speciella julkänslan, som kommer senast då butikernas julfönster fylls upp med underbara saker, jullamporna tar över fönstren och pepparkakor och glögg serveras överallt! Men det allra viktigaste med julen är att få vara med dem man älskar allra mest, om man får det så har presenterna inte så stor betydelse mer.

 12. 1 December 2010 / 10:18

  Julmys för mig är när man vaknar upp på julafton och tassar ut till lillebroderns rum för att väcka honom så vi två kan gå ut och hämta presenten vi fått av tomtenissarna. Sen går vi till föräldrarnas rum och öppnar den innan vi går ut i köket och skär upp julskinkan och äter den tillsammans med vörtbröd och lite annat gott. Efter en sådan morgon kan resten av dagen se ut lite som den vill, men den traditionen är underbar, och trots att jag snart flyttar hemifrån så kommer jag sova hemma dagen innan jul, bara för att få vår morgon.

 13. 1 December 2010 / 10:19

  Julmys är när jag får tid med min mamma framför tv och glögg, eftersom hon jobbar hela tiden uppskattar jag mor och dotter tid. längtar till jul, då jobbar hon inte!:)

 14. 1 December 2010 / 10:19

  julys för mig e att krypa upp i soffan med en skön filt och sitta under den med mina söner, dricka alkoholfri glögg med mandlar och titta på film och ha massa ljus tända

 15. 1 December 2010 / 10:24

  Julmys för mig är att samlas med familjen, äta julmiddag tillsammans, kolla på Kalle Anka klockan 3 och vid 6-7 tiden kommer tomten och sen dela ut julklappar med en kopp Glögg eller julmust! 😀

 16. 1 December 2010 / 10:25

  Julmys för mig är favoritjulmusiken, levande ljus uppkrupen i soffan med min älskade familj och hund. Vi pratar och spelar spel. Jag älskar att vi umgås, tar det lugnt och tar tillvara på tillfället.

 17. Camilla
  1 December 2010 / 10:27

  Julmys för mig är hela härliga december. Det är kallt ute och vitt på marken. Man kan ha härliga kvällar med glögg, lussebullar pepparkakor med alla goa vänner. Spela ett spel, skratta och må bra. Känna hur härligt livet faktiskt är och hur bra man faktiskt har det.

 18. 1 December 2010 / 10:30

  Från 1:a advent och enda fram till julafton är en tid fylld med mys! Baka pepparkakshus, julpynta, köpa julgran, knäcka nötter, tända ljus, åka pulka m.m. Men framför allt; spendera tid med familj och vänner!

 19. 1 December 2010 / 10:31

  Julmys för mig är att pappa kommer hem efter ett halvårs jobb. Lika underbart varje år att sitta tillsammans igen och äta lussekatter och mysa <3

 20. 1 December 2010 / 10:31

  Julmys för mej är att man sitter med sina fina vänner pÃ¥ kvällen medans snö’n faller ner i mörkret.
  Vi dricker ”jul” te och äter en massa pepparkakor och knäck framför en julfilm.
  Eller varför inte bara prata om allt och inget?
  När man bakar lussebullar eller gör julgodis eller när det luktar glögg i hela huset.
  När man räknar ner till julafton och när man öppnar sin choklad julkalender som man alltid gjorde när man var liten.
  Det tycker jag är julmys för mej!
  kram/Elizia.

 21. 1 December 2010 / 10:32

  Julmys för mig är att träffa familjen och släkten, äta julmat, tända ljus och att få skämma bort dem jag älskar till max! 🙂

 22. 1 December 2010 / 10:34

  Julmys för mig är när hela familjen är samlad kring matbordet. Ljusen är tända, saffransbullar, pepparkakor och glögg/julmust är uppdukat & julmusiken spelar i bakgrunden. Sedan sitter vi hela eftermiddagen och hittar på rim till årets julklappar. Tid med familjen är verkligen det bästa! Nu hoppas jag på vinst. Ringen var ursnygg! Kram Daniella – BakeCake

 23. 1 December 2010 / 10:35

  Julmys för mig just nu är när jag sitter hemma och gör läxorna, usch för skolan innan loven, prov, läxa, prov och läxa…

  Men jag skulle hellre vilja ha mitt julmys med hela familjen framför brasan på tv:n (då vi inte har en riktig öppen spis), med min otroligt mjuka filt, doft ljus som luktar jul på bordet, saftglögg med mandel, innan det har vi haft julbak och därför har vi nybakade bullar. Utanför snöar det, vindstilla. Det får gärna vara advent eller på tisdag (min 15onde födelsedag:) )

  �r kär i ringen! Att jag inte är så jättemycket för guldfärgat ändrades nog nu, gud så snygg!

 24. 1 December 2010 / 10:37

  Julmys för mig är att ha en lördagskväll med pojkvän & ligga i soffan med filtar och dricka glögg & äta pepparkakor och lussekatter och kolla på film. Det är riktigt julmys för mig!

 25. 1 December 2010 / 10:37

  Åh, baka pepparkakor med min lilla tvååring som sjunger sånger, pippis jul i bakgrunden och doften av glögg, nybakade pepparkakor, svavel från tändstickorna och -14 på utetermotern. Det är julmys det!

 26. 1 December 2010 / 10:40

  För mig är julmys att hela familjen sitter i ett och samma rum och kollar på en film där man exempelvis var små eller kanske en film. Jag tycker också det är jättemysigt att sitta inomhus med en kopp varm choklad och maschmallows och sedan bara kolla ut från fönstret när det snöar.

 27. 1 December 2010 / 10:40

  Julmys för mig är att sitta i soffan med endast ljuset från lamporna i julgranen och äta varma lussekatter. Det är julmys!

 28. 1 December 2010 / 10:40

  Julmys för mig är att ha tända ljus och äta hemmagjorda pepparkakor tillsammans med pojkvännen framför en riktig julmysig film

 29. 1 December 2010 / 10:40

  Julmys för mig är att väcka upp mina småflickor tidigt på morgonen, ta fram våra chokladkalendrar och öppna varsin lucka. Efter det serveras en kopp varm choklad och pepparkakor (som flickorna och jag har bakat tillsammans). Alla i familjen kryper ihop i soffan under en och samma filt och myser och ser på årets julkalender 🙂 Det är mys på högnivå! 🙂

 30. 1 December 2010 / 10:41

  Julmys för mig är när det är helt mörkt hemma förutom en massa ljus som lyser upp och ger en mysig och härlig känsla. Man sitter och har det skönt i soffan och tittar på en film med en massa kuddar och filtar, tillsammans med pepparkakor och varm oboy eller glögg. Med familjen såklart! 🙂

 31. 1 December 2010 / 10:41

  Julmys för mig är när vi sitter dagen för julafton hela familjen framför Bingolottos uppesittarkväll och slår in julklappar. Skriver julrim, dricker varm glögg och äter mängder av pepparkakor och annat julgodis. Världens härligaste julkänsla att vara samlad med de man verkligen älskar. Utanför fönstret faller snön och man vet att det kommer bli en vit jul i år. :}

 32. Linda
  1 December 2010 / 10:42

  julmys är när man sitter framför en brasa med varm choklad med grädde och minimarshmallows och lite pepparkakor efter att ha vart ute och kollat på alla träd som lyser av små lampor tillsammans med pojkvännen (vi har ett speciellt favoritträd som framkallar massa mysiga minnen vi har haft). Vi ska nog ha detta julmys ikväll när vi firar månadsdag 🙂

 33. 1 December 2010 / 10:44

  Julen är en tid som är utsatt för familjen. Det är det mysigaste, att få vara med dem jag älskar mest extra mycket! <3

 34. 1 December 2010 / 10:46

  Julmys för mig är dagen innan jul när vi pyntar huset hemma hos min pojkväns föräldrar. JAg brukar försöka vänta i det sista med pyntet för att det ska bli så speciellt som möjligt. Och sen den obligatoriska skinkmackan på kvällen innan julafton 🙂

 35. 1 December 2010 / 10:47

  Mys med familjen. God mat och dryck samt dofter såsom apelsin, pepperkakor och glögg…

 36. 1 December 2010 / 10:47

  julmys är när mörkret fallit över oss och man är ute och ser alla juldekorationen i fönster och på gårdar. Lätt snö faller och marken är vit och stjänorna lyser vackert på himlen. Tänk vilken härlig och underbar känsla att lägga sig ner på marken för att göra en snöängel.

  Sedan går man in och man ser den vackra granen som alla har hjälpt till att dekorera.
  Och ett sällskapspel kommer fram om alla nära och kära spelar tillsammans. Den dagen på året som vi alla är samlade (bor på olika orter i Sverige).
  Hela julen är julmys för mig och helt magisk 🙂

 37. 1 December 2010 / 10:49

  Julmys för mig, det är när man bara sitter och är i ett rum med julpynt och tända ljus. Man skrattar och pratar. Jul för mig ser jag som tid till att ägna all tid och energi på sin familj. Så det är julmys för mig 🙂

 38. 1 December 2010 / 10:49

  När termometern visar på -15 ute, raggsockorna är på, julskivorna ligger laddade i stereon (jo, vid jul är skivor det enda som gäller, spotify och youtube är bannlyst till och med för en tonåring som jag) och ljusen är tända.

  Sen försöker jag (som alla år) sticka något fint men resultatet blir alltid mindre smickrande så jag ger upp och ägnar istället hela kvällen åt att äta köttbullsmackor, pepparkakor och marsipangodis och skrattar framför Sunes Jul med min lillebror.

 39. 1 December 2010 / 10:53

  Julmys är kvällen innan julafton när mamma kokat skinkan och man åker över på kvällen bara för att få sitta framför brasan med ett parti schack och dricka te och äta knäckebröds mackor med skinka och senap med familjen (vinner dock endast över lillebror i schack)

 40. 1 December 2010 / 10:55

  Julmys för mig är när jag är med vänner eller familj och myser framför öppenspis eller har en riktigt rolig julfilm på som Grinchen! Gemenskap och kääärlek är julmys för mig, låter lite klychigt men that’s how I like it. Och självklart pepparkakor och julmust/glögg och en paradis eller aladin-ask. Älskar julen bara för att då är alla tillsammans för det mesta, och mysfaktorn höjs till 210%

 41. 1 December 2010 / 10:58

  Ljus som är tända,
  Nybakta lussebullar,
  Nötter som är brända,
  Snögubbar vi ute rullar.

  Julgranen som lyser,
  Ischoklad i vår frys,
  Familjen i vardagsrummet myser,
  Det är för mig ett riktigt julmys.

 42. 1 December 2010 / 11:05

  Jul mys är när jag och mamma sitter med varsin stor kopp. Jag med en stor kopp varm choklad och mamma med te. Brasan sprakar i bakrunden och vi bestämmer en bra dag för julgodisverkstad. Vi märker att på tv börjar det snart den där julfilmen vi sett tusen gånger men aldrig minns namet på. Min kärlek kommer precis till slutet av filmen, kramar mig och undrar vad han missat. Men det spelar ingen roll för nu ska vi sätta nejlikor i apelsiner.

 43. 1 December 2010 / 11:06

  Vid köksbordet med hela familjen, tända ljus, och en riktig brunch tillsammans. Sitta och äta och prata och planera dagen tillsammans.

 44. 1 December 2010 / 11:06

  Eftersom jag är en rätt så pysslig och kreativ person så innebär julmys för mig att sätta mig ner och tillverka mina egna julklappar. I år har jag gjort en kalender till släkten, egna smycken och jul-te med bland annat laktrisrot, kanelstång, ingefära och kardemumma. Och en så slår jag såklart in julklapparna i fina papper och snören så att den som får klappen ska känna att det ligger massa kärlek bakom den! =)

 45. Julmys är att vara tillsammans med andra människor. Att dricka varm glögg, äta nybakta lussebullar och pepparkakor, ha en stor och pyntad gran i vardagsrummet som doftar barr, se snön singla ned utanför fönstret, öppna en lucka i chokladkalendern, titta på julkalendern, slå in paket i fint presentpapper, använda jullack och hänga upp apelsiner med nejlikor i varje vrå. Det är julmys.

 46. 1 December 2010 / 11:13

  Julmys för mig innebär att förbereda julen hemma, baka och göra eget godis. Sedan bjuda hem vännerna eller bara sitta och mysa med sambon, lite tända ljus, en kopp hemmagjord varm choklad och äta något gott till som jag gjort tidigare under dagen.

 47. 1 December 2010 / 11:15

  Julmys för mig är att ta det lugnt och njuta av julens månad. Sätta på sig sin stora mysiga tröja och sitta och mysa i soffan med en stor kopp te och kolla ut i fönstret och se dom stora snö flingorna falla ner från himmlen. Denna månad för mig är att kunna ta det lugnt och bara vara.

  Kram Ellen

 48. 1 December 2010 / 11:18

  Finns ju sÃ¥ mycket som är “julmysigt”, men att pÃ¥ julaftonskvällen bädda ner hela familjen i vÃ¥ran säng och sätta pÃ¥ en julig film och äta massa julgodis, och prata om julaftonen som varit, det är myyyys.
  Inte ofta man hinner samlas allihopa utan stress, och just julaftonskvällen är perfekt =)

 49. 1 December 2010 / 11:19

  Julmys för mig är när jag kan komma hem från skolan (bor på internat) och spendera tid med familjen så som det var när jag var liten. Det händer inte så ofta eftersom jag aldrig är hemma. Men julmånaden är speciell för den får mig att känna mig hemma och som en i familjen igen. Så att bara få komma hem och baka lussebullar med mamma är en rätt så stor grej för mig. Även om det inte är det för alla andra 🙂

 50. 1 December 2010 / 11:20

  Julmys för mig är en viktig sak,
  de är bland annat allt julbak.
  Knäck, ischoklad, pepparkakor och mintkyssar på vårt fat,
  då kan man luta sig tillbaka sen i soffan och vara lite lat.

  Familjen är också viktig för en mysig jul, men framför allt barnen tycker den är kul.
  Att få en massa hårda och mjuka paket, de är väl bland de bästa dem vet?

  När julmaten serveras sitter alla tillsammans vid bordet och äter gott, sen blir de kalle anka och äta ur godisskålen som på bordet stått.

  Men jag sänder även lite julmys till dem som inte har en liknande jul som oss, därför skänker jag pengar förstås. Jag brukar alltid skänka till dem hemlösa så dem kan få en skaplig jul, för julen finns för alla, och julen ska va kul.

  Detta är julmys för mig.
  //Anna Vid

 51. 1 December 2010 / 11:20

  Julmys för mig är levande ljus, släkt och vänner samt massor med hembakat, mjölk eller glögg. Att ha en klädd julgran som skimrar i mörkret som pyntats med klappar nedtill.
  Att få smaka på julmaten innan själva dagen ger en lite längtande upplevelse och pyssel tillsammans med de små är underbart.

 52. 1 December 2010 / 11:22

  för mig är julmys då det snöar och man lyssnar på julmusik och sedan så bakar man pepparkakor eller pyntar julgranen med familjen 🙂

 53. 1 December 2010 / 11:22

  Det allra mysigaste av alla julmys är de dagarna innan julafton då jag och min mamma slår in presenter tillsammans och sedan myser hela familjen tillsammans och dricker glögg. Bättre julmys existerar inte!

 54. 1 December 2010 / 11:24

  Julmys för mig är att kunna få samla familjen, tända några ljus, ställa fram lussekatter och pepparkakor och bara sitta och prata ! Inte ha någon tv/dator som stör, utan bara umgås och prata eller spela något trevligt spel 🙂 Det är julmys för mig !

 55. 1 December 2010 / 11:28

  Julmys för mig är att umgås med familjen har jag insett i år då jag för första gången kommer “fira” jul utan mina föräldrar och syskon. Innan har det nog mer varit julmat och pynt men nu inser jag att julmys är inte julmys utan familjen!
  Kram kram!

 56. 1 December 2010 / 11:39

  för mig är julmys att ha min familj nära mig!
  Jag och min sambo bor 85 mil från våra familjer… speciellt nu i juletider känns avståndet väldigt långt!
  Tur att vi har varandra! =)

 57. 1 December 2010 / 11:39

  julmys för mej finns i två omgångar..
  omgång ett är att umgås med mamma, baka lussekatter och dricka vinglögg. man får sej många goda skratt av mammas historier.
  omgång två är att mysa hemma med sambon, god mat, långa kramar och eviga fina ord och känna doften av kryddnejlika och pepparkakor.

 58. 1 December 2010 / 11:42

  Julmys för mig är att dricka glögg med familjen framför braskaminen och äta pepparkakor och den första skinkmackan 🙂

 59. 1 December 2010 / 11:43

  julmys är utan tvekan varm oboy (eller vad man nu gillar att dricka när det är iskallt ute), varma nybakade lussekatter, pepparkaksdeg (för min del i alla fall) och ensam hemma filmerna med familjen i soffan med filtar och kuddar och en massa levande ljus 🙂 myspys!

 60. Alice
  1 December 2010 / 11:44

  Julmys är dagen före julafton, det snöar ute och brasan är tänd. Julmusiken flödar genom huset och doften av julbak från föregående dag hänger kvar i luften och blandas med lukten av nyhuggen, pyntad och tänd julgran. Julskinkan står i ugnen och julfilmerna avlöser varandra på teven. Levande ljus står på bordet och huset är nystädat och pyntat. Snart är det dags…

 61. 1 December 2010 / 11:53

  Julmys för mig är att sitta ihopkurad i soffan under några filtar en mörk decemberkväll. Te’t eller den varma chokladen kombineras med nybakade lussekatter och julgodis. På teven rullar någon klassisk julfilm så som Love Actually, det är julmys om något!

 62. 1 December 2010 / 11:55

  Julmys för mig är att träffa kära släktingar.

 63. 1 December 2010 / 11:59

  Julmys… Att se snön falla på jullovsmorgonen, att snabbt som attan klä på sig termobyxorna och hämta pulkan. Att få leka med sina brödrar och pojkvän i snön, att fortfarande få vara barn trots att man är 18år gammal och påväg med universitet. Bygga snöfort och sen när man efter alla timmar kommer in sätta sig och kolla julkalendern med varmchoklad! Mmmm finns inget som toppar det!

 64. Yvonne
  1 December 2010 / 12:07

  Skriv din kommentar här!
  När jag och några kära vänner träffas och julpysslar! Vi tillverkar julkort, pynt, slår in fina paket etc. Glögg och något gott att äta brukar det också bli!!

  Kram Y.

 65. 1 December 2010 / 12:08

  Julmys för mig är en varm filt, brasan sprakar och snön faller utanför fönstret. I handen finns en kopp varm glögg och på fatet ligger lussebullar och trängs med nybakade pepparkakor. Familjen är samlad och vi spelar spel tills långt in på småtimmarna. Skratt, värme och kärlek. Det är julmys för mig.

 66. Lina
  1 December 2010 / 12:14

  Snön dalar ner utanför fönstret. I kaminen sprakar elden och i huset luktar det glögg o nybakade lussebullar. Uppkrupen i soffan med mina älskade barn och min kära man efter att ha varit ute och haft snöbollskrig. Adventsljusen är tända o familjen är samlad. Bättre än så blir det knappt <3

 67. Ellinor
  1 December 2010 / 12:20

  Julmys för mig är en dag med en massa julbak (knäck, pepparkakor, lussebullar) med en massa vänner som man älskar.

 68. Helena
  1 December 2010 / 12:41

  Julmys för mig är att få umgås med nära och kära. Tända en massa goa doftljus äta lite nybakade lussekatter och sedan gå ut och leka i snön 🙂

 69. 1 December 2010 / 12:42

  Julmys för mig är en trevlig dag med god mat och umgänge med familjen.Sen jag blev mamma själv har vi ännu inte fått njuta av en jul utan sjukdomar så vi hoppas på att få vara friska allihop detta året. ^^

 70. 1 December 2010 / 12:53

  Första december är min födelsedag! Så jag fyller alltså år idag, hela 17 år! För mig är julmys när min födelsedag kommer, då får gärna all juldekorering komma upp. Dessutom är det så härligt att vakna på morgonen på ens födelsedag när det är mörkt ute, massa tända ljus och en fin tårta med familj som sjunger för en. Mörker, ljus och värme är julmys för mig

 71. 1 December 2010 / 12:57

  När familjen bakar sitt traditionella pepparkakshus!

 72. 1 December 2010 / 13:04

  Julmys för mig är när hela familjen tar fram adventsstjärnorna och det andra pyntet och pyntar huset inför julen. 🙂 Även allt julbak när hela familjen är samlad och hjälps åt är julmys för mig. 🙂

 73. 1 December 2010 / 13:05

  För mig är julmys känslan av att sitta runt sin släkt, alla personer som älskar en och bara kunna slappna av på julafton.

 74. josephine
  1 December 2010 / 13:11

  julmys för mig är att vakna upp en till en sol som lyser in i rummet, att se snön ligga kristallklar på marken, att se frosten på fönstret en lördagsmorgon. fri från jobb och allt som annars står på schemat. att i lugn och ro få laga sig en god frukost med nybakat bröd, kallpressad juice och nybryggt kaffe tillsammans med sin nyvakna man och dotter i deras morgonrufsiga frisyrer och hesa röster iklädd morgonrock och sockor.

 75. 1 December 2010 / 13:15

  Åh vad roligt! ^^

  Julmys för mig är att sitta framför brasan med nära och kära och hundarna samtidigt som man lyssnar på julmusik och dricker glögg. Snön ska sakta singla ner från himlen och färga marken vit och huset ska dofta av peppakakor som stått lite för länge i ugnen. Ljusen ska kasta fina skuggor på väggarna och skapa harmoni.
  Julkänsla för mig är med andra ord en hemtrevlig, lugn och kärleksfull stämning som infinner sig nära jul.

 76. 1 December 2010 / 13:21

  Snön ligger som ett mjukt täcke överallt och man ser ljusslingor och stakar i varje hus. Elden sprakar och man sitter i soffan med familjen och dricker glögg. Ljus är tända överallt och snart ska man pynta julgranen och provsmaka skinkan. Det är julmys för mig!

 77. 1 December 2010 / 13:25

  Julmys för mig är doften av gran, knäck mellan tänderna och värmen av glögg. Julmys för mig är spänningen, barnen som är lyriska och de vuxna som ger intryck av att vara oberörda men visar glädjen i ögonen. Julmys för mig är kärleken som ges ut hänsynslöst och den naturliga gemenskapen. Julmys för mig är lunget om sprids när snön bildar små högar på fönsterkanten och resterande faller harmoniskt mot marken. Julmys för mig är igenkännande och ett enda härligt minne som jag vet alltid kommer tillbaka.

 78. Viveca
  1 December 2010 / 13:40

  Att vara ute i snön, bli röd om öron, kinder och lår
  och sedan komma in, byta till myskläder från topp till tår
  heta glöggen från spisen min mun smaka får
  jag längtar inte en sekund till det blir vår!

 79. natalie
  1 December 2010 / 13:41

  Julmys för mig är när man sitter i ett varmt hem, i vardagsrummet, tillsammans med dem man tycker om. Man har en massa tända ljus runtomkring sig, ljusstakarna är tända och det är mörkt ute. Man dricker glögg med russin & mandlar, äter hemlagade lussebullar och bara myser tillsammans!

 80. 1 December 2010 / 13:49

  Julmys för mig handlar om att ta hand om varandra lite extra, att umgås med när och kär, så i år har vi adventsmys varje söndag fram till jul.

 81. Julmys för mig är när man sitter inomhus framför en öppen spis med massor med tända ljus. Man sitter med en filt och kollar på snön utanför fönstret med en glöggmugg i handen!

 82. Tessan
  1 December 2010 / 14:03

  Skriv din kommentar här!
  En skidtur i en vit tyst granskog, sedan varm choklad och annat gott, kanske en skinksmörgås. Och så en bra bok som jag fått i julklapp.

 83. 1 December 2010 / 14:13

  För mig handlar julen om att visa varandra kärlek. Julen ger dig en extra chans att uppskatta dem du älskar. Så mitt julmys kommer spenderas med min dotter i min famn, som firar sin allra första jul. Det är allt som behövs.

 84. Lena
  1 December 2010 / 14:16

  Julmys för mig är att ha familjen samlad och tillsammans mysa med tända ljus, julgran och en massa gott fika/ julmat.. Helt enkelt bara slappna av med sina nära och kära!

 85. 1 December 2010 / 14:28

  Julmys för mig är julstök! Baka och julpyssla med mina små syskonbarn, julmusiken på och julstjärnorna tända – då är det jul!

 86. 1 December 2010 / 14:46

  Julmys för mig att ha familjen och släkten kommer och vi klär julgranen tillsammans och sen sitter och dricker glögg och äter pepparkakor i den stora soffan med många tända ljus och ser en film i julstämmningen! Det är riktigt julmys som vi gjort i alla år tillsammans!

 87. Sofie
  1 December 2010 / 14:48

  Julmys för mig kan beskrivas med ett ord: Familj! Så länge jag har min familj nära mig under julen så blir den bra. I år är första året jag ska fira med min sambo, och det ska bli så fantastiskt. Vi har varit ett par i snart tre år och att fira ihop känns stort och fint!

 88. 1 December 2010 / 14:50

  Julmys för mig är när jag får sitta ner och dricka julmust och äta lussebullar med min familj, utan en massa måsten. När man känner värmen och kärleken sprida sig som ett litet lyckorus.

 89. Suss
  1 December 2010 / 15:03

  Julmys är dagen före julafton. De utflugna barnen kommer hem från när och fjärran, vi har “lilla julafton” med tema som INTE är jul (t.ex. grekiskt, orientaliskt osv.). Vi äter, myser, pratar och umgås. Tittar på tv, dricker glögg och tar en sen kvällspromenad. De som vill sover kvar. Och så äter vi gemensam skinkmackefrukost på julaftons morgon. Åh vad jag längtar! 🙂

 90. 1 December 2010 / 15:08

  Julmys för mig är när jag är med alla min fem syskon och mamma. När vi sitter nere i vardagsrummet, äter pepparkakor, lyssnar på julmusik, skriver julklapps lista och har tända ljus. Underbart!

 91. 1 December 2010 / 15:12

  Julmys för mig är när man får plocka upp alla röda dukar och ljusstakar och pynta hemmet. Hemma hos mig pyntade vi i köket för någon dag se och jag blir alltid lika lycklig och varm i kroppen av att gå in där.

 92. 1 December 2010 / 15:13

  att få träffa nära och kära som man inte i vanliga fall träffar så ofta och bara få vara tillsammans

 93. 1 December 2010 / 15:32

  Att göra julkorven tillsammans med kusinerna för farmors skull, trots att det är inte är ens favoritsyssla att sitta och skära svål i en timma och att den aldrig blir god. Men farmor blir glad och att se henne lycklig, det är riktigt julmys!

 94. 1 December 2010 / 15:41

  Jag skulle gärna vilja vinna den fina, guldiga coola ringen!

  Julmys för mig är och julbaka med släktingar. Köpa julklappar och slå in dem i fint papper samt dekorationer som snöre eller rosetter.

 95. Hilda
  1 December 2010 / 15:41

  Julmys för mig är när hela familjen samlas hemma. Vi bakar och gör julgodis. Vi klär granen dagen innan dopparedagen och bara tar det lugnt och tar hand om varandra. Det är jul för mig!

 96. 1 December 2010 / 15:42

  Julmys för mig är att sitta o mysa med mina nära o kära, gärna med lite julmust i handen o knaprandes på en hemmagjord pepparkaka. Runt omkring mig lyser massa tända ljus och utanför snöar det. Det är julmys för mig!

 97. 1 December 2010 / 15:56

  Julmys för mig är att mysa med mina vänner och min familj och bara släppa allt som har med stress att göra! Att känna att man verkligen har tid till att umgås och lägga tid på varandra, att julbaka,pyssla, klä granen och ha hela huset fyllt av juliga dofter.

 98. 1 December 2010 / 16:00

  Jag firar inte julen så mycket, men något jag ofta gör i december är att duka upp ordentliga julfrukostar när jag är ledig/börjar sent.
  Jag gör risgrynsgröt, skär upp apelsiner, ställer fram pepparkakor och kokar kaffe med julsmak. Då känner man ändå att det är på gång.

 99. Anna
  1 December 2010 / 16:05

  Kärlek och värme, umgås med släkt, vänner & familj!

 100. 1 December 2010 / 16:10

  Julmust för mig är JUL! Jag är en sådan person som bara älskar traditioner , och julmust för mig tillhör julen , Så jag väntar alltid och driker inte någon julmust förens på julafton. Julmust är specielt….

  (Men självklart efter att julafton är förbi dricker jag julmust så mycket jag bara orkar 🙂 ! )

 101. Emilia
  1 December 2010 / 16:13

  Julmys för mig är att spendera kvällarna inne med familjen med tända stearinljus och sällskapsspel medan det snöar i mörkret utanför fönstret.

 102. 1 December 2010 / 16:14

  Det bästa som finns med julen är tända ljus och att baka pepparkakor med dem man älskar allra mest! <3

 103. 1 December 2010 / 16:30

  julmys för mig är att sitta med en varm kopp choklad i handen framför brasan, precis efter man har varit ute i snön och haft snöbollskrig med sina vänner.

 104. 1 December 2010 / 16:45

  Julmys för mig är glögg, julkaffe och juliga teer i mängder blandat med stearinljus, skumtomtar och choklad! Gärna i kombination med snö:)

 105. 1 December 2010 / 16:46

  Julpynt, pepparkakor och kaffe tillsammans med mina föräldrar och adventsljusen tända. Ohyez.

 106. kicki
  1 December 2010 / 16:52

  Julmys är att umgås med mina nära och kära !!

 107. 1 December 2010 / 16:54

  Julmys för mig är att jag har min familj runt mig, att jag har pengar att köpa god mat varje dag fram till julafton och lite julklappar att glädja dem med och att alla mår bra! Så får det ju gärna vara någon mysig film på tv, t.ex. tomten är far till alla barnen och så kan man ju äta lite pepparkakor!

 108. Daria
  1 December 2010 / 17:16

  Julmys… För mig är det att tända lite ljus med någon god lukt, ta fram något gott att äta, fixa varm choklad eller te, kura in mig i en varm filt på soffan och se någon mysig film eller läsa en bra bok och bara slappna av, släppa alla bekymmer och ta det lugnt och njuta av stämningen.

 109. 1 December 2010 / 17:20

  julmys för mig är att åka ut till föräldrarna och krypa upp i deras soffa och sen inte göra någonting förutom att äta och sova ungefär.
  det är allt jag behöver.

 110. 1 December 2010 / 17:25

  julmys för mig är att kolla ut genom fönstret efter tomten, flera timmar står jag nog där och väntar fast jag vet att han kommer runt sju, dendär nervösa man känner ända ner i magen. Troligen kommer jag aldrig växa ifrån det fast jag är 16 år .

 111. 1 December 2010 / 17:27

  En sprakande eldstad, doft av nybakade lussebullar, radion står på en behaglig volym och spelar Adolphson & Falk – Mer Jul. Snöflingorna dinglar ner i en härlig rytm, julgrannen står och lyser upp tillvaron och knäcken smälter på tungan, det är julmys för mig!

 112. 1 December 2010 / 17:29

  åh, julmys för mig är att vakna när det är mörkt, frysa lite när man är ute, men få mysa och värma sig när man kommer in, med lite glögg. 😀

 113. 1 December 2010 / 17:45

  Julmys är doften av stearin, lugn julmusik, ribbstickat på alla plagg. Men det bästa av allt är att vakna tidigt på julafton och se julgranen helt färdig stå och lysa på det där speciella sättet som disneyfilmerna lyckas härma så bra. 😉

 114. 1 December 2010 / 17:55

  Julmys är att sitta tillsammans med nära och kära. Se brasan som värmer från kakelugnen. Värma sig med glögg och äta hemmagjorda pepparkakor och bara njuta av att få vara tillsammans

 115. 1 December 2010 / 18:02

  Jag tycker inte om när det är “julmysigt”. Känner bara att det blir över mysigt och övrdrivet med rött överallt, tomtar, julpynt, julsånger och lukten av gran. Då känner jag mig instängd och behöver luft. Julmysigt enligt mig är mysiga vinterkvällar med en kopp cappuccino, skål med skumgubbar och en filt runt om sig.

 116. 1 December 2010 / 18:17

  Julmys är helt klart JULDAGEN! Då kan man luta sig tillbaka fullkomligt, försjunka i en bok (julklappsbok?) och öppna chokladkartongen som man sparade undan från julaftonen. Kidsen kollar nya filmer, läser, softar, leker. Jag och maken läser. Inte laga mat; man äter rester från julaftonen. Softish och totalt mys!

 117. 1 December 2010 / 18:22

  Julmys för mig är när man myser med sina nära och kära. Bakar tillsammans med familjen eller vänner, dricker glögg, diskuterar vad man önskar sig och såna saker. När man sitter där och lyssnar på små syskonen vad det är dom så gärna vill ha som dom kanske inte fick förra året. När man går runt på stan och bara kikar & känner sig fram till vad man vill ha. Det är redigt julmys det! Sen får man självklart inte glömma julkalendrar heller, det måste ju finnas med såhär innan jul.

 118. Sofia
  1 December 2010 / 18:30

  Julmys för mig är att vara med min familj och fästman! Och förbereda allt som hör julen till <3

 119. 1 December 2010 / 18:48

  Julmys är för mig att man ska må bra och umgås med familjen. Julklappar är inte så viktigt julen handlar om kärlek och relation och gemenskap 🙂

 120. CAMILLA - THEONE&ONLYâ?¥
  1 December 2010 / 18:58

  Julmys för mej är ju klart att ha roligt,
  men handlar mest om familj osv,
  julens historia lixom;)

  det handlar inte bara om att ta – utom att ge också!

 121. 1 December 2010 / 19:15

  För mig är julmys att mysa ner sig med vänner och killen framför en mysig julfilm med levande ljus och pepparkakor! 🙂

 122. 1 December 2010 / 19:21

  Julmys för mig är att få mysa ner sig framför en julfilm med vänner och pojkvännen och smaska på pepparkakor och njuta av levande ljus! 🙂

 123. 1 December 2010 / 19:22

  Julmys för mig är allt som hör till när man går ner i förrådet och hämtar upp alla julsaker. Är så mysigt sen när man sitter sen med must och pepparkakor och myser.

 124. 1 December 2010 / 19:35

  Jul mys för mig är att sitta och ha en kopp glögg och en stor filt delad med pojkvännen. Masso rmed ljus och lite julmusik i bakgrunden 🙂

 125. 1 December 2010 / 19:39

  Julmys för mig är familjen, glögg, pepparkakor och julmusik. Man gör något tillsammans, man stannar upp och tänker på nära, kära och till och med på de som kanske inte ens har någon. Julmys är gemenskap och en stund när man kan skratta och vara glad. För mig är det även en tradition, så som att se julkalendern och det är faktiskt lite mysigt och stämningsfullt att frysa och se den vita snön. Dessutom är det stäning med tända ljus osv. 😀

 126. Kajsa
  1 December 2010 / 19:39

  Alla nära och kära omkring mig, de svaga ljusen från stjärnorna i fönstren och från ljusen som brinner, julmusiken i en stämningsfull volym, doft av glögg, pepparkakor och lussebullar, en varm och härlig filt och lugnet som infinner sig i kroppen. Det är julmys för mig!

 127. 1 December 2010 / 19:45

  Julmys för mig är att sitta vid köksfönstret och blicka ut över ett snötäckt landskap med nära och kära, släcka ner alla lampor och tända en massa ljus, äta pepparkakor och lussebullar och dricka saftglögg medans en härlig julskiva spelas i bakgrunden. Egentligen är det sällskapet som är viktigast, men det andra ger det hela en extra liten julkrydda.

 128. 1 December 2010 / 19:52

  Deffinitivt jul musik, slå in julklappar och knapra på pepparkakor!

 129. 1 December 2010 / 19:53

  När jag kör ordet “julmys” så poppar det upp ord som familj, kärlek… vänskap. Pepparkakor såklart, glögg och den fruktade körsbärslikören i aladdin-asken. Skratt, glädje. Snön faller. Julmusik och kramar. Tomtar och Kalle Anka. Det är julmys för mig <3

 130. 1 December 2010 / 19:54

  sitta med sina vänner, familj eller helt enkelt sitta i ett mörkt rum ensam med några ljus tända, en kopp latte eller varm choklad i handen, varma mysiga sockor, inrullad i filtar och med en laptop i knät.
  då kan du blogga, titta på gamla mysiga julkalendrar som gick när man var liten (tex mysteriet på greveholm) mys!!

 131. 1 December 2010 / 19:54

  det bästa julmyset är kvällen innan julafton som vanligtvis spenderas hos min mamma. Vi dricker glögg, öppnar en alladinask och spelar bingolotto på deras uppesittarkväll. Grymt skönt att veta att allt är färdigstökat inför julen och man kan bara slappna av och njuta 🙂

 132. nina
  1 December 2010 / 19:56

  Jag älskar julen, men det första julmyset för mig är på kvällen vid första advent när lägenheten är nystädat och alla stjärnor och adventsljusstakar lyser och man bara njuter av lugnet.

 133. 1 December 2010 / 20:01

  mina föräldrar är skilda, jag har inte upplevt den riktiga julmysen pÃ¥ 9 Ã¥r. dÃ¥ när hela familjen är samlad, släcktingar och de man tycker riktigt mycket om. Men mina förälderar är skilda sen 9 Ã¥r tillbaka och har tyvär tappat kontakten med en av dom, jag känner att jag inte riktigt fÃ¥r uppleva det som jag upplevt förut. allt handlar inte om julklappar osv. julmys för mig är när jag fÃ¥r umgÃ¥s med nära och kära, slappna av och tänka pÃ¥ hur bra jag har det. oavsett om jag fÃ¥r julklappar eller inte, sÃ¥ spelar de ingen roll. att umgÃ¥s med familjen är nog ändÃ¥ det som är ett riktigt julmys för mig! 🙂

 134. Louise
  1 December 2010 / 20:01

  Allt man normalt sett gör blir helt plötsligt en sorts julmys under december. Julpromenad, julfika, till och med tråkig pendling kan bli till julbussåkning. Julmys för mig är helt enkelt att uppskatta alla små vardagliga saker på ett sätt som man annars inte gör. Och tända lite fler ljus än vanligt såklart!

 135. 1 December 2010 / 20:01

  Julmys för mig är – När jag får komma bort från den stressiga vardagen och landa med båda fötterna i det trygga norrländska hemmet där tiden står stilla. Lugnet sprider sig och lyckan av att få vara nära sin familj betyder mest i världen.

 136. 1 December 2010 / 20:10

  Julmys är för mig när hela familjen sitter och tittar på Kalle Anka på Julafton. Varm glögg i små fina koppar, lussebullar, pepparkakor och eget hemmagjort godis!

  🙂

 137. 1 December 2010 / 20:14

  julmys för mig är när man känner att det börjar bli kallt ute, det börjar snöa och man känner att julen är påväg… Att man pyntar lägenheten med mysiga saker som man har framme över julen.. Tänder adventsstakarna och tänder ljus… Sitter och kollar på en julfilm med sin älskade och familjen, allt detta är julmys för mig, kan inte bara välja en sak. 🙂

 138. camila
  1 December 2010 / 20:25

  Jul mys för mig är en kväll tillsammans med hela familjen framför en varm brasa och massa smått och gott, skratt.

 139. Amanda
  1 December 2010 / 20:29

  Julmys för mig är att baka julgodis med familjen, pepparkakshus, lussebullar, ischoklad, mozartkulor… 🙂

 140. 1 December 2010 / 20:36

  Julmys för mig är när det är riktigt kallt ute, adventsljusstakarna är tända, snön faller och ser så där mjuk och fluffig ut när man sitter i vardagsrummet med familjen och äter julgodis! Underbart!

 141. 1 December 2010 / 20:43

  Julmys för mig är när julafton börjar närma sig, det är riktigt kallt och lägenheten är fylld med tända ljus. Man ligger i soffan under en filt med gott samvete och allra helst delar man en påse lussebullar med någon man tycker om 😉

 142. 1 December 2010 / 21:22

  Det ultimata julmyset för mig sker på julaftons morgon. Mina snälla föräldrar fixar riktigt god frukost med varma baguetter, varm choklad, hemmagjord müsli, frukt och en massa godsaker. Vi äter den, hela familjen tillsammans, i finrummet framför öppna spisen och bara pratar och umgås. Det är nästan så att jag tycker att det är det bästa med hela julen, just den stunden på morgonen.. 🙂

 143. Lolisosa
  1 December 2010 / 22:00

  Ikväll stannade jag upp mitt på gatan och stirrade upp mot snöflingorna som singlade från den svarta himlen. Miljontals snöflingor som såg ut som vintergatan. Då fick jag julkänslor.

 144. Martina
  1 December 2010 / 22:05

  Julmys för mig är en brasa som knastrar i den öppna spisen, en kopp te och mys i soffan med killen. Julmys på hög nivå!

 145. 1 December 2010 / 22:17

  Julmys för mig är att komma hem till en öde lägenhet, nystädad. För att sedan slänga på favorit-julskivan (Peter Jöbacks) för att sedan dra på mig ett stort julbak med pepparkakor, knäck, kola och massa annat. För att sedan njuta av det med goda vänner, en fin film och en massa snö. 🙂

 146. 1 December 2010 / 22:20

  Det finns så mycket som är julmys för mig. Bara det är julstämmning och alla är glada och man har julmusik är det julmys. Men sen ligger ju julmyset ännu högre i nivå när hela familjen är samlad, julmusiken är på, alla är glada, pepparkaksbak och lussebullebak har blivit gjort. Men det finns inget bättre än julaftonsmorgon när hunden kommer inspringandes i rummet och sen får man öppna alla paket. Underbart!

  Jag älskar julen! Det är verkligen årets höjdpunkt! Jag älskar snön, julstämningen överallt. Och alla juldofter! MMMMMM!

 147. 1 December 2010 / 22:33

  julmys är för mig när det är mörkt ute, man har tänt i spisen och ligger ihopkurrad i soffan och äter mickrat tomteskum så det blir så där jättekletigt!! Samtidigt ska man se på ensam hemma på tv som är myyycket julkänslor för mig! Senare när filmen är klar ska man ligga kvar i soffan och halvsova, samtidigt som julmusik spelas i bakgrunden! 😀

 148. julia santana
  1 December 2010 / 22:38

  Julmys är att sitta framför brasan med datorn i knät och en skål skumtomtar jämte sig. Mjukis byxor och en härlig kofta, Ingen julmusik utan lite härlig piano musik.

 149. 1 December 2010 / 22:58

  Julmys för mig är nog hela december. Allt från att rida och känna kinderna frysa till is nästan, som när man ska sova och ser adventsstjärnan lysa i fönstret. Pepparkaksmys med familjen och julgranspyntning dagen före julafton 🙂

 150. 1 December 2010 / 23:02

  Julmys för mig är att komma hem till en varm brasa. Utomhus yr snön vilt och man kan känna kylan utomhus fast man sitter inomhus. Att sedan se grannarna skotta snö och jullåtar börjar spelas på radio kommer känslorna fram rejält. Men allra bäst är ju när glöggen och julmusten sakta men säkert kryper fram i butikerna. Julen är för härlig!

 151. Hanna Wide
  1 December 2010 / 23:23

  Julmys för mig är att umgås med mina nära och kära. Äta lussekatter, dricka glögg och äta pepparkakor. Lyssna på härlig julmusik. Att komma in efter att man ha varit ute i kylan och titta på en bra film medans snön faller utanför fönstret.Det är julmys för mig!

 152. Ida
  1 December 2010 / 23:53

  Julmys för mig är att få känna det där lugnet som gör den här månaden till en av dom bästa på hela året. Att få sitta ner med nära och kära och tillsammans dela längtan till julafton – svårslaget!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.