Vad tycker du förresten om att Lanvinkjolen från samarbetet med acne och H&M är så lika? Eller är det ett signaturplagg som bör finnas med i alla kollektioner?
Åh vilket bra tips, TACK! Ska ta och beställa ett paket till min man i julklapp, både han och jag älskar macarons och så blir det åtminstone en julklapp som han inte vet om;-)
Käthe Nilsson
29 November 2010 / 22:33
Elin, varsågod. Perfekt som presenter! Bra tips där. 🙂
Underbart! Då måste dessa små kakor äntligen testas. tack för tipset 🙂
Käthe Nilsson
29 November 2010 / 22:33
Ida, kul att tipset uppskattas. Blev själv glad i hågen. 🙂
Johanna
29 November 2010 / 22:08
Macarons är inte så svårt att göra själv. Mald mandel, ägg, florsocker, åsså nån god gegga eller sylt att lägga emellan + karamellfärg till de vackra färgerna. Jag har två receptböcker, men det måste ju finnas recept på nätet.
Käthe Nilsson
29 November 2010 / 22:32
Johanna, gärna recept tack! 🙂 Jag gillar hallon t.ex..
Johanna
30 November 2010 / 21:45
Recept på chokladmakaroner som jag gjorde nu ikväll:
125 gr malen mandel + 200 gr florsocker blandas samman och läggs på en plåt i ugnen, 50 gr, för att torka till lite. tar ca 15 min. Tre äggvitor vispas hårt till vitt skum. 40 gr strösocker blandas i. I tre omgångar vänds mandelblandningen ner och till sist rörs 25 gr kakao ner i smeten. Smeten klickas ut i lagom storlek på bakplåtspapper åsså in i ugnen i 160 gr i 12-15 min. Ta ut, låt svalna och lossa dem försiktigt från pappret. Chokladsmeten i mitten: koka upp 1 dl vispgrädde. Blanda med 100 gr 70% choklad så att den smälter. Rör ner 25 gr smör och låt stå svalt ett par timma = ganachekräm. Om inte chokladen smälter av den varma grädden kan man värma upp blandningen lite försiktigt i ett vattenbad. Rör hela tiden försiktigt, blandningen ska vara jämn och smidig. När kakorna och ganachen har kallnat lägger man krämen emellan två kakor och klämmer ihop. Det är enkelt att utesluta kakaon och t ex lägga i vanillj samt att ta hallonsylt emellan istället. Och varför inte ösa på med röd, härlig karamellfärg? Lycka till!
maila vid frågor (tror du kan se min mailadress i kommentaren?)
Käthe Nilsson
1 December 2010 / 19:57
Johanna, jag ser din adress! 🙂 Tack så mycket!!
Johanna
1 December 2010 / 20:59
..glömde skriva något mkt viktigt, nämligen att när kakorna ploppats ut på bakplåtspappret ska de ligga och torka till lite. När man trycker försiktigt på ytan ska det inte kladda. DÅ ska de in i ugnen. mkt viktigt. Lycka till!
Attans också att man inte tål mandel men en fin/god present är det ju =)
Molly, vad synd, ja. 🙁
Jag är nog inte tillräckligt mycket modebloggare för att förstå att uppskatta macarons… 😉
Frida, så kände jag med cupcakes. :)) Så jag förstår precis. 🙂
Mmmm så goda =) Älskar lakrits och citron!
Vad tycker du förresten om att Lanvinkjolen från samarbetet med acne och H&M är så lika? Eller är det ett signaturplagg som bör finnas med i alla kollektioner?
http://petitfashion.se/2010/11/29/lanvins-kjol/
Nina, jag gjorde ett helt inlägg om det. 🙂
Åh vilket bra tips, TACK! Ska ta och beställa ett paket till min man i julklapp, både han och jag älskar macarons och så blir det åtminstone en julklapp som han inte vet om;-)
Elin, varsågod. Perfekt som presenter! Bra tips där. 🙂
Underbart! Då måste dessa små kakor äntligen testas. tack för tipset 🙂
Ida, kul att tipset uppskattas. Blev själv glad i hågen. 🙂
Macarons är inte så svårt att göra själv. Mald mandel, ägg, florsocker, åsså nån god gegga eller sylt att lägga emellan + karamellfärg till de vackra färgerna. Jag har två receptböcker, men det måste ju finnas recept på nätet.
Johanna, gärna recept tack! 🙂 Jag gillar hallon t.ex..
Recept på chokladmakaroner som jag gjorde nu ikväll:
125 gr malen mandel + 200 gr florsocker blandas samman och läggs på en plåt i ugnen, 50 gr, för att torka till lite. tar ca 15 min. Tre äggvitor vispas hårt till vitt skum. 40 gr strösocker blandas i. I tre omgångar vänds mandelblandningen ner och till sist rörs 25 gr kakao ner i smeten. Smeten klickas ut i lagom storlek på bakplåtspapper åsså in i ugnen i 160 gr i 12-15 min. Ta ut, låt svalna och lossa dem försiktigt från pappret. Chokladsmeten i mitten: koka upp 1 dl vispgrädde. Blanda med 100 gr 70% choklad så att den smälter. Rör ner 25 gr smör och låt stå svalt ett par timma = ganachekräm. Om inte chokladen smälter av den varma grädden kan man värma upp blandningen lite försiktigt i ett vattenbad. Rör hela tiden försiktigt, blandningen ska vara jämn och smidig. När kakorna och ganachen har kallnat lägger man krämen emellan två kakor och klämmer ihop. Det är enkelt att utesluta kakaon och t ex lägga i vanillj samt att ta hallonsylt emellan istället. Och varför inte ösa på med röd, härlig karamellfärg? Lycka till!
maila vid frågor (tror du kan se min mailadress i kommentaren?)
Johanna, jag ser din adress! 🙂 Tack så mycket!!
..glömde skriva något mkt viktigt, nämligen att när kakorna ploppats ut på bakplåtspappret ska de ligga och torka till lite. När man trycker försiktigt på ytan ska det inte kladda. DÅ ska de in i ugnen. mkt viktigt. Lycka till!