Förtydligande angående min syn på alkoholbruk

Kul att ni tycker till! 🙂

Jag tycker inte att man bör dricka någon droppe alkohol när man är gravid eller ammar. När man inte är gravid eller ammar längre så får självklart det ansvaret delas mellan mannnen och kvinnan. Det är läskigt med berusat folk som bär på mindre barn tycker jag, det gäller ju att som förälder ha koll och snabbt kunna agera om något händer. Det är ena delen.

Andra delen av mina synpunkter är att det inte är sunt, rent allmänt och oavsett barn eller inte, att dricka vin varje eller varannan dag från en vinbox. De som gör det kallar jag alkoholister, eller blivande sådana om det fortgår under en viss tid. Alkohol tillhör fest och inte vardagen, där sätter jag tydligt min gräns, eftersom alkohol kan skapa beroende. Det är att vara blåögd om man inte inser det.

Jag kan visst ta ett eller två glas vin på fester när sonen är med, men oftast kör en av oss ändå och är nykter. Är vi hemma kan vi båda dricka vin vid enstaka fesliga tillfällen, måttligt förstås, och om sonen inte är sjuk elller så.

Leave a comment

 1. 21 November 2010 / 17:52

  Håller helt med! Här dricks det väldigt sällan alkohol, och på fest eller om vi är bortbjudna och det blir alkohol så måste en av oss köra och håller sig därmed nykter.
  Nu när vi närmar oss jul ocksÃ¥ hoppas jag alla barn fÃ¥r uppleva en jul utan alkohol, tycker inte alls det hör till julen…

 2. 21 November 2010 / 19:34

  Jag håller såå med dig. Gillar inte den där vinalkistrenden och är helt säker på att barn aldrig tycker att det är roligt när föräldrarna förändras (=blir berusade). Usch vad det kan förstöra!

 3. 21 November 2010 / 19:35

  Glömde en viktig sak: Jag går mer än gärna “all in” när det är barnfri fest däremot. Då har jag inga problem med att festa till det med en massa vin. Men det vet du ju 🙂

 4. 21 November 2010 / 19:39

  Bra sagt! Jag skulle aldrig dricka under graviditet eller amning, det är i mina ögon nästan ett övergrepp på så små barn. Jag har aldrig varit berusad inför mina barn och känner starkt att jag inte heller vill vara det i framtiden. Alltför många barn lider när deras föräldrar är påverkade och inte förstår varför förälderna beter sig annorlunda. Jag vill vara en bra förebild och att mina barn alltid ska känna sig trygga i mitt sällskap.

 5. 21 November 2010 / 20:08

  Håller med dig helt!Ska väl inte vara så svårt att låta bi när man ammar eller är gravid och barn ska inte behöva se sina föräldrar berusade!kram kram

 6. Anna
  21 November 2010 / 20:38

  Att vara berusad (och då menar jag redan från det att man är lite lullig )med sina barn är inte ok och att hantera barn/bebisar när man är påverkad tycker jag självklart är helt sjukt. Jag minns själv från min barndom att jag tyckte pappa var jobbig när han var småberusad på fest (och han själv tyckte att han var sjukt rolig).

  Jag har inte druckit när jag varit gravid (och dricker nästan aldrig överhuvudtaget), men har absolut tagit ett halvt till ett helt glas vin under tiden jag ammat! Det är ju överhuvudtaget inte jämförbart med när man är gravid! Att få näring från mammans blod som foster och att äta bröstmjölk är inte samma sak.

 7. 21 November 2010 / 21:12

  I dagens samhälle hoppas och tror man ju att alla är upplysta, men så är det inte. För det du skriver är en självklarhet och borde vara så för alla mammor!
  Ha en fin kväll!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.