Alkohol och droger

Alexandra skriver att Jay Smith bör diskas från årets Idol på grund av att han åkte fast på ett drogtest, till viss del för att barn har honom som idol. Trots att jag är så emot droger man kan vara, så tror jag det är bättre att fortsätta vara med i Idol än att slungas tillbaka till sitt gamla leverne. Dessutom är det offentligt nu och det märktes på presskonferensen att han skämdes. En bra början! Han får en chans till och den tror jag inte han missar. Om han gör det, ska han definitivt åka ut. Det hoppas jag förstås inte eftersom han har den bästa rösten.

Något som får mig mer upprörd är att det verkar vara allt flera gravida och ammande som tycker det är helt OK att dricka vin. Fy, så skrämmande. Alkohol och att hantera små barn hör inte ihop. Faktum är att jag är emot hela vinboxgrejen och Svenssons som tror att de är kontinentala när de dricker vin var eller varannnan dag. Med barn hemma! Instämmer helt med Katerina Janouch.

Vad tycker ni?

Leave a comment

 1. 20 November 2010 / 16:17

  Håller med dig helt och fullt!kram och fin lördag!Har själv upplevt en del sånt som liten och önskar inga barn det!

 2. Käthe Nilsson
  20 November 2010 / 16:20

  Curlingmamman, jag har själv inte upplevt det som liten eller stor men kan tänka mig att det är otroligt jobbigt. Kram!!

 3. 20 November 2010 / 16:29

  Ang Jay har jag sagt vad jag tycker hos Alexandra. Jag är helt emot droger, men tycker samhället är så snabba med att döma.
  Ang alkohol tycker inte jag att det hör ihop med barnfamiljer!
  Jag har 3 vuxna barn och vi delade på en flaska vin igår. Det räcker om du frågar mig (en flaska på 5 personer)
  Gillar inte heller box-vin och alkohol och graviditet eller ammande hör inte ihop! Precis som fulla vuxna och barn inte hör ihop.

 4. 20 November 2010 / 16:54

  Ang. den där Jay Smith är jag lite kluven. Han bör ej särbehandlas, men som du säger bättre att ge honom en chans till än att slunga honom tillbaka till gamla leverne. Han borde få professionell vård som “straff”, kanske, om han nu får stanna kvar i Idol. Det andra ang. vin/alkoholdrickandet hemma med barn närvarande tycker inte jag är något fel med, men det beror så klart på vilken nivå. Min bonusdotter har inte sett oss fulla, och vi skulle aldrig tillåta det. Men att ta ett glas vin till maten någon gång då och då, när hon får läsk i sitt glas, är helt OK för mig. Även när man har middagsbjudning och vinet flödar så flödar det aldrig på det viset att varken vi eller gästerna blir fulla. Vi blir dragna när vi är barnfria. Har man barn hemma så bör prio ett vara att kunna ta hand om barnen. Inget annat! Och ha kul, för kul kan man ha även om man inte dricker!

 5. 20 November 2010 / 18:58

  Som uppvuxen med en pappa som är alkoholist och missbrukare så kan jag inget annat än att ta totalt avstånd i frågan om alkoholpåverkan inför barn (jag och min man är familjehem åt en 16-årig pojke och vi skulle aldrig få för oss att dricka inför honom, det är ett aktivt val vi har gjort och det känns rätt för oss). Vad man måste förstå när det gäller Jay, så är det att missbruket har en orsak: han mår inte bra och dövar smärtan med diverse preparat istället. Det viktiga är att gå på djupet med orsaken till beroendet, inte bara att bota själva beroendet för stunden för det leder bara till återfall. Så jag tycker att TV 4 gör helt rätt: personer i missbruk mår oftast redan så dåligt ändå och de behöver känna stöd och kärlek från sin omgivning för att överhuvudtaget kunna ta steget mot att bli fria. Jag hoppas att han klarar det!

 6. 20 November 2010 / 19:21

  Alkohol och graviditet hör verkligen inte ihop och jag fattar inte varför det helt plötsligt blivit ok att ta ett glas vin. Om jag inte misstar mig rekommenderar väl mödrahälsovården ett nollintag av alkohol under graviditet. Jag vet inte vad man säger om amning men debatten är ju ständigt aktuell.

  Sedan tycker jag att det kan vara ok att ta ett glas vin eller öl i sina barns närvaro så länge man absolut inte blir påverkad. Inte ens salongsberusad är ok. Barn märker sånt och mår inte bra av det.

 7. 21 November 2010 / 01:01

  Fast jag vet inte riktigt vad jag tycker borde hända. Inte säker på att jag tycker att han ska bli utslängd… men det skrämmer mig lite att man sänder ut såna signaler (att det kan gå så enkelt förbi)… Och det där med alkohol + graviditet förstår jag inte heller. Det är helt galet!! Jag rör inte en droppe varken när jag är gravid eller ammar. Och jag gillar inte heller det där varje-dag-drickandet. Inte heller på barnens högtider, t ex julafton. Vi kör, på mitt initiativ, helnyktra julaftnar. Det är ju barnens dag 🙂

 8. Malin
  21 November 2010 / 10:12

  Jag är också helt emot det här vindrickandet. Man säger ofta att de dricker så runt medelhavet, och vill därmed känna sig lite mer “kontinental”. Jag har bott i både Spanien och Grekland och upplever att det är främst männen där som dricker vin. Definitivt inte gravida kvinnor och småbarnsmammor.

  Sen kan man ju undra hur tidningen Mama tänker som vill ge Katrin Zyto en utmärkelse, spelar ingen roll om det var som provokatör. Hon har ju varit tydlig med att hon drack under graviditeten och läser man hennes blogg så såg man att det stod flaskor på bordet under hela sommaren på deras lantställe. Det är ju så man funderar om det finns ett beroende t.o.m. Tragiskt för dem. Men det är absolut inget som tidningen Mama ska lyfta fram och prisa…..

 9. Hanna
  21 November 2010 / 15:38

  Är såklart emot vindrickandet när man är gravid eller ammar. Men som en Svensson då, så ser jag inget problem med att vi tar ett glas vin till maten då och då. Blir ju såklart inte full, eller ens påverkad när barnen är med. Men varför skulle det vara något problem med ett glas? Där är det nog lite moralpanik kan jag tycka.

 10. 21 November 2010 / 15:43

  Slänger in en kommentar jag också gällande alkohol och barn.
  Självklart håller jag med om att man inte ska dricka ens en droppe när man är gravid.
  Men att ta ett glas vin eller två till helgen när man har barn såfall borde samma gälla även för pappan.
  Man har väl bÃ¥da ansvar! 🙂

 11. 21 November 2010 / 17:55

  Tycker absolut inte han ska diskas! Har barnen bra förebilder i sin närhet så tror jag inte att dom påverkas så starkt av deras idoler…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.