Englas plankor

Engla är smart som funderar på Olgas plankor. Det skulle jag ockå gjort, särskilt efter en tvillinggraviditet som jag antar är mer uttöjande. Jag förstår inte varför folk kan bli upprörda av det. Önskar att jag hade vetat att det fanns något som hette plankor efter att sonen föddes. För det hade jag verkligen behövt. Fy, vad slafsig jag kände mig i flera månader, magen var som deg. Önskar att någon hade varnat mig. I vilket fall som helst så är det väl trevligt med mammor som inte skyller på barnen och degar ner sig helt och hållet? Jag tror nämligen man mår bättre om man trivs med sig själv. Så GO Engla!

Vad tycker ni?

Leave a comment

 1. 18 November 2010 / 13:21

  Varför skulle man bli upprörd över det?? Det är ju jätteviktigt att stärka den inre bukmuskulaturen och bäckenbotten efter en graviditet, särskilt för att undvika framtida ryggproblem. Det blir många lyft med småbarn…

 2. Sofia
  18 November 2010 / 13:25

  Jag tycker det är bta att ta hand om sig och ser inget fel alls med att Engla vill träna sina magmuskler 🙂

  Jag själv är dock fortfarande “jättetjock” efter mina graviditeter (drar stl 48) så jag tycker det känns lite hårt att säga att man har “degat ner sig”! Många runtomkring mig tänker kanske så om min nya kropp, men jag tycker inte livet är så svart eller vitt. Heller inte att en kropp behöver se ut på ett visst sätt för att vara fin. Huvudsaken är att man själv mår bra!

  Visst skulle jag vilja gå ner några kilon för att vara hälsosam men jag har ett mer avslappnat sätt att se på min kropp än tidigare. Jag var smal innan barnen, vägde 58 kg till min längd på 169 cm men jag var aldrig riktigt nöjd tyvärr. Jag hade mer issues med min kropp på den tiden, tro det eller ej! Alltså är inte en smal kropp = att man trivs med sig själv. Jag trivs bättre i min nya kropp än vad jag gjorde då.

  Jag tycker det är skönt att viktuppgången faktiskt förde med sig att jag blev mer tillåtande för folks yttre istället för att vara så inskränkt som jag var innan. Då tyckte jag ofta att jag eller andra tex var för tjock för att bära ett visst plagg. Så resonerar jag inte längre även om jag håller mig borta från vissa stilar pga min vikt.

  Nåväl, jag har precis börjat träna på allvar igen så vem vet.. kilona kanske ryker snart 🙂 Men jag hoppas att vi mammor kan vara schyssta mot varandra oavsett hur degiga magar vi har.

 3. 18 November 2010 / 15:47

  Inget fel med att vilja trimma till sig. Jag avskyr dock att träna och är rädd för att börja när jag väl fött barn. Ett ont måste men vad gör man inte för figuren?

 4. Anki
  18 November 2010 / 17:00

  Det är väl inget fel att vilja komma i form snabbt, men
  Englas läsare har ju alltid varit hyperkänsliga.
  Ofta med hemska kommentarer, fattar inte hur
  folk är funtade.

 5. 18 November 2010 / 21:05

  Ja det är verkligen synd att ingen hade riktig kunskap om post-gravid magar för några år sedan. Jag hade problem med att få platt mage fast jag var tillbaks på ursprungsvikt en vecka efter förlossningen. P.g.a. att sonen låg i säte var min mage väldigt stor och hade en helt annan form än en vanlig mage. Jättestor upptill där huvudet var och det var svårast att få magmusklerna att gå ihop där.

  Nästa gång blir det både korsett och plankor och hela köret. Trivdes inte alls i en stor deg till mage. Speciellt inte när jag var supersmal för övrigt då det verkligen inte gick att dölja. Däremot tror jag inte att jag kommer att känna någon stress att köra igång första veckorna men de som känner suget och vill göra det ska såklart göra det. Fattar liksom inte att det ens är ett problem i någons ögon. Tycker det är mycket mer ödmjukt att erkänna att man kommer att behöva jobba för att “återfå” sin kropp efter en graviditet, än att hävda att man inte behöver göra något.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.