Tisdagens outfit

Bra med provrum när man vill ta snabba outfitbilder, här hos Gina Tricot. 🙂 Idag hade jag på mig kofta från Dagmar, duffel från La Redoute, byxor från MQ, skor från Vagabond och väska från Marc by Marc Jacobs.

Är det bara jag som aldrig tar tempen på mitt barn?  Det slog mig idag när skolan ringde och berättade att sonen var hängig och att de hade uppmätt 37,6 grader i ena örat. Jag har bara gjort det några få gånger, annars tycker jag man känner det lätt – lätt feber (=ca 38), hög feber (närmar sig 39) och mycket feber (över 39) är min skala. Kanske för att jag vet exakt hur 42 grader känns efter att ha arbetat på mikrobiologiska labb och gjutit agarplattor. 🙂 Jag förstår dock att skolor och dagis måste ta tempen för att säkert veta. Hur gör ni?

Leave a comment

 1. Victoria
  12 October 2010 / 23:01

  Jag tar heller aldrig tempen på mina barn. Är sjuksköterska och har väl en temp som ligger och skramlar i medicinskåpet men tycker som du, man känner på barnen ungefär hur mycket feber de har. Är ju inte heller bara tempen som är avgörande utan hur de mår i allmäntillståndet. Ska väl tillägga att vi är så lyckligt lottade att barnen aldrig varit riktigt allvarligt sjuka heller då det är en helt annan sak. Tack för en supertrevlig blogg! Läser varje dag men kommenterar inte så ofta 🙂

  • Käthe Nilsson
   13 October 2010 / 08:16

   Victoria, tack så jättemycket för din kommentar. 🙂

 2. 13 October 2010 / 01:26

  Jag tar aldrig den på mig själv iaf, känner ju om man har feber. Äger inte ens en termometer, vilket jag fick en ordentlig utskällning för när jag ringde hälsocentralen för en läkartid när jag blev jättedålig efter svininfluensavaccinet. “Det var minsann min skyldighet gentemot sjukvården!”
  Därför man aldrig ringer läkare, om man inte är mer eller mindre döende 😉

  • Käthe Nilsson
   13 October 2010 / 08:15

   Ida, ja sjukvården gillar inte om man inte har tagit tempen. 🙂

 3. 13 October 2010 / 06:12

  När barnen var mindre tog jag tempen på dom men nu brukar jag bara känna på pannan och bedöma.Hoppas han kryar på sig!Vill ha den väska;)Var på Nk igår och kikade på Marc Jacobs väskor får se om det blir en sån..kram

  • Käthe Nilsson
   13 October 2010 / 08:13

   curlingmamman, tack. Ingen feber idag i alla fall. 🙂 Marc Jacobs har fina väskor.

 4. Sandra
  13 October 2010 / 09:01

  Vad är det där för skor? = ) Har du visat dem tidigare? Är på jakt efter ett par nya skor och de där ser riktigt intressanta ut…

  • Käthe Nilsson
   13 October 2010 / 09:19

   Sandra, kan visa dem med egna bilder också. Kommer under dagen. 🙂

 5. 13 October 2010 / 09:39

  Är sjuksköterska och måste erkänna att jag sällan tempar min son. Precis som du tycker jag att man lätt känner feber genom att känna på kroppen. Däremot minns jag hur irriterande det var när folk ringde till vårdcentralen där jag jobbade och hävdade att de hade feber men inte hade kollat så att de visste säkert. Sen var det komiskt när folk ringde och hävdade att de hade feber på 36,5 eftersom de var “lågtempare” och normalt hade 36 graders kroppstemp. Kroppstemp är ju individuellt men 36,5 är nog sällan feber 😀

  • Käthe Nilsson
   14 October 2010 / 10:00

   Lisa, haha, lite kul. 🙂

 6. Helen
  13 October 2010 / 18:33

  Skriv din kommentar här!
  Nej, jag har stora barn nu, tonåringar, och har ytterst sällan tagit tempen. Går efter allmäntillståndet istället. Hart man feber så märks det helt enkelt och desto högre, desto sämre mår man. Skitenkelt. En bekant berättade att man alltid är kallare om skinkorna än resten av kroppen när man är frisk. Har man feber känner man ingen skillnad. Tyvärr har jag inte haft någon som haft feber här hemma sedan jag hörde detta, så jag vet inte om det stämmer…

  • Käthe Nilsson
   14 October 2010 / 09:58

   Helen, något som jag har märkt är att fötterna blir febriga först. Här är det så i alla fall. Slår aldrig fel.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.