Min uppfattning om Restylane

Jag var, som jag skrev tidigare, på en Restylane-kväll igår. Jag gillar att lära mig nytt och det var därför en blandning av viljan veta mer och att få intressant bloggmaterial. Fillers är sprutinjektioner med material som fyller upp rynkor och håligheter. Jag fick igår lära mig att Restylane är den enda fillern, tillika svensk uppfinning, som har publicerade studier och att alla andra fillers på marknaden försöker efterlikna originalet – Restylane.

Jag kunde av sekretessskäl inte ta bilder så ni får lita på mig när jag skriver att resultaten blev förbluffande bra och naturliga. Jag fick se ett par personer få Restylane-behandling. Smärtan verkade mycket överkomlig då lidokain, ett bedövningsmedel som tandläkare också brukar använda, bedövade efter första sticket.

Ska jag själv göra en fillerbehandling så kommer Restylane att vara mitt självklara val. Jag gillar att tillverkningen sker i Sverige, i Uppsala närmare bestämt, och att hyaluronsyra är ett kroppseget ämne. Reaktioner annat än tillfällig svullnad och blåmärken är mycket, mycket ovanliga. Och otroligt många människor har fått Restylane insprutat så underlaget är stort.

Det är bara sjuksköterskor och läkare som få lov att använda Restylane. En del kan tyvärr sälja vidare till hudterapeuter men detta är inte tillåtet i Sverige. I Danmark får bara läkare använda Restylane. Anledningen är att en djup kunskap om kroppens anatomi fordras för att få ett bra resultat.

Det finns olika typer av Restylane (mer eller mindre tjockflytande) men det är inget som kunden behöver hålla reda på utan det är behandlaren som kan och avgör. Inga av dessa är permanenta utan bryts ner i kroppen. Det finns indikationer på att de som tränar mycket och på så sätt höjer sin ämnesomsättning bryter ner hyaluronsyra snabbare. Det är en god idé att ta det lugnt med träningen i början. Det är också viktigt att inte använda smink samma dag och att ta det lugnt på kvällen och inte skratta hysteriskt typ så att Restylanet hinner “sätta sig”. 🙂 Jag har för mig att det tog 24 h innan det hade stelnat.

En positiv bieffekt är att hudens egen kollagenproduktion kommer igång. Rynkan blir alltså inte djupare för att man fyller upp den med Restylane.

Om ni ska göra en Restylane-behandling så är mina tips att se på förpackningen så att det verkligen är Restylane och inget annat som används, att behandlaren är sjuksköterska eller läkare och att gärna gå efter rekommendationer.

Ni får gärna tipsa om vilka ni vill rekommendera.

Frågor förresten?

19 Comments

 1. 7 October 2010 / 14:18

  Hej Käthe! Hur mycket kostar en behandling ca? Och hur många måste man göra för att se resultat.. och hur länge håller den i sig?

  Ha en fin höst dag! 🙂

  Kram Izabell

  • Käthe Nilsson
   8 October 2010 / 08:49

   Izabell, från ca 1700 kr beroende på hur mkt som behöver fyllas på. Resultatet syns direkt, och så rekommenderas en touch up (med 20% rabatt) efter ca 3 veckor för att kunna justera, få ett perfekt resultat och få det att hålla länge. Kram! 🙂

 2. Suss
  7 October 2010 / 21:14

  Kul att läsa dina tankar kring Restylane. Jag har länge funderat på att fylla ut min bekymmersrynka mellan ögonen. Och jag kommer nog göra det till våren, just nu rullade pengarna iväg till bilverkstaden och en utlandssemester 😉

  • Käthe Nilsson
   8 October 2010 / 08:54

   Suss, jag har varit ganska negativ till fillers då jag bara sett ankläppar men det blir otroligt fint om det görs så det blir naturligt, inte för att förändra utseendet utan för att mildra linjer eller håligheter med ett fräschare utseende.

 3. Helena
  8 October 2010 / 09:42

  Suss: Jag fyllde ut min bekymmersrynka mellan ögonen
  för två år sedan och det såg ok ut. Dock jobbar man alltid
  hårt med den muskulaturen, speciellt under den ljusare delen av året, så den finns alltid där ändå. Visserligen något mindre under tiden restylanet ligger där men den försvinner som sagt inte. Kan vara värt att lindra den lite.

 4. Tine
  8 October 2010 / 14:59

  Jag har gjort det några ggr, och bestämt mig för att aldrig göra det mer. Alla ggr har jag fått knölar som tagit veckor till månader att försvinna. En gång gjorde jag det i pannan, skulle gifta mig 2 v senare, men knölar i pannan! =( Nu sist gjorde jag vital touch, den tunna i dekollataget. det är 1½ år sedan och jag har bestående små korvar runt nyckelbenet, som alltså inte kommer försvinna. Detta sker när det det injiceras<för mycket, för ytligt. Det var en välrenomerad sköterska som gjorde det. Knölarna i pannan, som visserligen försvann till sist, gjordes av läkare! Resylane består av små kulor, som kan få kollagenet i huden att just korva ihop sig. Vissa reagerar så mot ämnet, går inte att veta innan. Dessa går INTE bort. Det finns en annan hyaluronsyra, oxå svensk tror jag, som inte består av dessa små kulor, som ger bättre resultat. Fick denna info av en superbra sköterska, den första jag känt förtroende för. När jag gick till henne fick jag mitt livs första lilla botoxpanna, mellan ögonbrynen. Har ingen djup bekymmersrynka, men ytliga skarpa linjer där. Vad bra det blev! Hon tycker inte jag ska använda restylane mer heller, jag håller MED! Summa sumarum är att allt är inte så solklart, och man vet ALDRIG hur det blir. Det gäller att hitta rätt person, som kan rek, R�TT behandling. Men aldrig mer restylane för mig iaf.

 5. Käthe Nilsson
  8 October 2010 / 15:04

  Tine och Helena, vad bra att få ta del av era erfarenheter. Hoppas fler vill skriva om sina. Det är just sådant här som är intressant att veta.

 6. 8 October 2010 / 15:31

  Hej Käthe och alla andra! Nu är jag förvisso inte mer än 25, men jag har använt fillers sedan jag var 23. Jag hade mycket markanta linjer mellan näsa och mun, dvs nasolabialvecken, och även ett ärr där sedan min kind spruckit när jag var liten (detta syns inte längre). Jag fyllde ut linjerna och även lite i överläppen, har testat perlane, restylane och Juvederm. Min erfarenhet och även läkarens är att restylane tenderar att klumpa sig. Jag fick klumpar och kommer därför aldrig att använda restylane igen, däremot fungerar juvederm superbra och klumpar sig inte alls. resultatet upplever jag blir mkt finare och jämnare med juvederm, så det är vad jag rekommenderar om ni ska testa!

  I övrigt blir resultatet mer eller mindre permanent med tiden (efter ca 5 behandlingstillfällen i läpparna, t ex), detta bland annat för att ärrbildningar skapas under huden pga alla “stick” (efter sprutan alltså). Det är också individuellt hur ofta man behöver fylla på – för vissa försvinner allt på en månad medan andra kan ha kvar fillers i ett helt år utan att mkt fösrvunnit. Jag tillhör tack och lov de som har tur där, så jag slipper springa och fylla på mer än 2 gånger om året som det är just nu. Det var mina tips och erfarenheter i alla fall, hoppas det hjälpte någon!

  • Käthe Nilsson
   9 October 2010 / 21:00

   Elina, vad bra att du skriver om detta. Tack!!

 7. Suss
  8 October 2010 / 16:41

  Tack för att ni delar med er av era erfarenheter, jättebra att läsa! Det gäller nog att kolla upp vad marknaden erbjuder, och samla erfarenheter från andra. Sen är ju alla individuella, och reagerar olika på samma ämnen. Att det är en bra klinik och läkare/sköterska känns jätteviktigt!

  • Käthe Nilsson
   9 October 2010 / 20:59

   Suss, hoppas på många erfarenheter i inlägget.

 8. Anki
  9 October 2010 / 01:31

  Käthe

  Tycker det är märkligt att du med sån liten erfarenhet
  om Restylane, kan utrycka dig så positivt om produkten
  på din blogg.

  • Käthe Nilsson
   9 October 2010 / 20:58

   Anki, jag blev väldigt positiv men självklart är det inte utifrån egna erfarenheter av att få det injicerat utan efter en infokväll och efter att ha sett hur det gick till och blev precis efter (som jag också upplyser om i inlägget). Men jag hoppas att många kommer att tycka till om just sina erfarenheter och när fler har gjort det ska jag lyfta inlägget igen. Jag tycker att det finns för lite info om Restylane på nätet, vad vanliga människor tycker, ev. biverkningar folk har upplevt o.s.v..

 9. Erika
  26 October 2010 / 12:03

  Jag har testat att skulptera kindbenene med restylane och jag kan säga att denna filler är helt kass, hur mycket klumpar som helst även om jag tog den minsta mängden. Det har gått 16 mån och jag har fortfarande klumpar kvar. Jag pratade med en mycket erfaren läkare om detta och han har slutat att använda restylane helt, han använder enbart juvederm. Restylane är hårt för huden och dom har börjat att tappa den Amerikanska marknaden helt.

  • Käthe Nilsson
   26 October 2010 / 18:45

   Erika, bra att du delar med dig, tråkigt dock för dig att det inte blev bra. 🙁

 10. Johanna Sallhag
  3 November 2010 / 15:33

  Jag har provat Restylane en gång då jag fick möjlighet att göra det kostnadsfritt. Då fyllde jag ut min sk bekymmersrynka mellan ögonbrynen. Till att börja med fick jag en bula som varade ca 2-3 veckor. När den lagt sig kom rynkan tillbaka efter 2 veckor. Mao två rynkfria veckor. Då jag verkar vara en person som får tillbaka rynkorna snabbt så tycker jag att behandlingen är alldeles för dyr. Blir dessutom väldigt tveksam till att göra det igen när jag läser om alla knölar och korvar i tidigare inlägg. Hade inte sett så snyggt ut i pannan…

  • Käthe Nilsson
   4 November 2010 / 10:42

   Johanna, tack för att du berättade. 🙂

 11. Petra
  4 November 2010 / 14:53

  Det verkar som om de flesta har negativa erfarenheter av Restylane så jag skiljer mig från mängden. Jag har aldrig fått problem med klumpar eller dylik,t men det kanske beror på att jag använt Restylane Touch som är en tunnare filler. Jag gillar Restylane och kommer fortsätta använda det. Visst gör behandligen ont men det går över och jag tycker att det är värt pengarna.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.