Kan 40-åringar ha shorts och strumpbyxor?

Läsaren Lilla A skriver så här i en kommentar:

Tycker det är super att kolla in dina outfits och önskar ibland att jag vågade mer. Ta t ex när du har shorts och strumpbyxor, hur snyggt som helst men kan man ha det när man är 40 som jag? Jag skulle lätt kunna ha det, men bryr mig nog lite för mycket om vad andra tycker, och jag vet många som skulle säga ”men tror du att du är 20 år eller”. Tack för en underbar blogg.

Tack för din kommentar som jag väljer att lyfta fram eftersom jag tror att det finns många 30- och 40-åringar som har liknande tankar. Jag fyller 37 i december och har svårt att se att jag inte skulle kunna ha shorts och strumpbyxor om tre år. Jag tycker helt klart att du ska våga shorts och strumpbyxor. Om folk reagerar så beror det nog på avundsjuka över att du kan ha shorts (om de känner att de inte kan ha det själva), att de retar sig på att de inte vågar själva eller att de helt enkelt bara är trångsynta. Ju fler vi är som vågar detso mer “normalt” blir det. Man kan faktiskt ha shorts och strumpbyxor utan att tro att man är tjugo. Jag skulle närmast likna det vid resursslöseri om man kan har shorts men inte har det. Kör på säger jag! 🙂

Vad tycker ni andra läsare?

18 Comments

 1. 28 September 2010 / 14:17

  Håller med dig Käthe, det handlar ju faktiskt bara om fördomar och trångsynthet. Är det något som känns “trendigt” det här milleniet är det väl att alla får ha på sig precis vad de vill så länge de känner sig bekväma.
  Att klä sig på ett specifikt sätt bara för att man tillhör en viss ålder känns väldigt föråldrat. 🙂

  • Käthe Nilsson
   29 September 2010 / 17:13

   Tina, bra sagt! 🙂

 2. Mie
  28 September 2010 / 15:39

  Håller med fullständigt! Man ska klä sig i det som passar ens kropp och som man känner sig snygg och bekväm i, det har inget med ålder att göra!

  • Käthe Nilsson
   29 September 2010 / 17:13

   Mie, precis! 🙂

 3. 28 September 2010 / 15:42

  säljer jättefina unika namnarmband/budskapsarmband där du kan välja din egna text om du vill. tex ditt namn.barnets, älsklingens mm för endast 79 kr ! Finns även andra smycken till kanon priser välkommen in att fynda. ( ber om ursäkt om du ej vill ha reklam radera bara detta då )

  http://smyckestokig.blogg.se/

 4. Linda
  28 September 2010 / 15:51

  Hej! du som är så bra på att hitta kläder för korta, finns det någon fin jacka som liknar parkasen i H&M fast kortare? Den är väldigt lång och går ända till knäna på mig..

  • Käthe Nilsson
   29 September 2010 / 17:12

   Linda, har du kikat på Ellos variant? Den har jag och jag tror den är kortare.

 5. Lilla A
  28 September 2010 / 16:31

  Kul att du lyfte frågan! När jag klär mig så tänker jag aldrig att jag tar det här, för det ser jag yngre ut i, utan jag klär mig efter det jag tycker är snyggt. Och oftast är det negativa kommentarer jag får från dom som är i min ålder och lite äldre,sällan från yngre så ja det kanske ligger lite i det du säger om avundsjuka. Idag vågade jag ialla fall!! Tog jeansshorts,svarta strumpbyxor och svart topp,men när det kom till kort skinnjacka eller knälång jacka så fega jag ur,det blev den lite längre jackan fastän jag ääälskar min skinnjacka. Jaja men jag vågade lite 🙂 Tack för att du fick mig att våga!!!

  • Käthe Nilsson
   29 September 2010 / 17:12

   Lilla A, vad bra!! :)))

 6. Lisa
  28 September 2010 / 18:03

  Skulle aldrig reagera över att en 40-åring har shorts och strumpbyxor…håller med dig, Käthe, om att människor som stör sig/reagerar på det är antingen trångsynta eller avundsjuka för att de inte vågar bära det själva. Lilla A, kör på med shorts!

  • Käthe Nilsson
   29 September 2010 / 17:12

   Lisa, nej inte jag heller. Jag tänker inte så mycket på vilken ¨lder folk har och om det klär sig “rätt” för sin ålder. 🙂

 7. Annika
  28 September 2010 / 18:16

  Går mot strömmen jag då 😉 Tycker nog att det är lite fjortisvarning men ska villigt erkänna att jag tycker att det är fult på alla. Inte min smak..

  • Käthe Nilsson
   29 September 2010 / 17:11

   Annika, ingen fara, kul med olika åsikter. 🙂

 8. Lollo
  28 September 2010 / 18:49

  Skriv din kommentar här!
  Tack Käthe och alla ni som kommenterat så positiv. Nu ska jag våga ta på mig shortsen i höst med snygga strumpbyxor. Jag är 47 – men benen duger hoppas jag. Tror verkligen att det är som Käthe skriver att ju fler som vågar desto mer “normalt” blir det. Man är ju faktiskt väldigt påklädd med tjocka eller täckande strumpbyxor och det är väldigt förlåtande om man inte tycker att huden/avsaknaden av solbränna/ådernäten är så kul att visa i shorts på sommaren. Då kan man ha shortsen den kyliga säsongen istället/Tack för alla positiva tillrop/Vänligen Lollo

  • Käthe Nilsson
   29 September 2010 / 17:10

   Lollo, vad bra, kör på! 🙂

 9. 28 September 2010 / 22:11

  SJÄLVKLART!
  Är mitt svar, med rätt attityd har åldern ingen betydelse!
  Det man känner sig bekväm och snygg i, det är man snygg i.
  /Carina

  • Käthe Nilsson
   29 September 2010 / 17:09

   Carina, visst är det så. 🙂

 10. logarvaren46
  7 July 2015 / 21:18

  Jag är en man som passerat 70-strecket. Använder ofta byxor av caprilängd tillsammand med strumpbyxor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.