Alla bör äga ett par

Jag menar gummistövlar eller -boots. Jag äger ett par, jättefina i blått med blommor och rejäla är de, men tyvärr alldeles för stora så att jag håller på att fastna i minsta lilla gegghög. Jag har testat två olika modeller från Tretorn som finns att köpa hos Ellos för vettiga priser.

Här är ett par låga regnboots i svart. Mycket praktisk skomodell som är smidiga att gå i och som skyddar mot regn och rusk. Jag gillar modellen. De har en liten dragkedja som gör att foten är lättare att få i. De är inte klumpiga alls men jag tycker de sitter väl tajt om mina höga vrister i stl 38. I stl 39 sitter de lagom hårt men är något för stora.

De finns i vitt också men jag gillar de svarta bäst. Smälter nästan in i outfiten som vanliga skor en kulen och regnig höstdag. Priset är 449 kr vilket är mycket bra då Ellos är generösa med rabatter. Om du inte har för breda fötter eller för höga vrister så rekommenderar jag dessa till dig.

Här är ett par normallånga, rejäla gummistövlar med spänne upptill. De är klumpigare än bootsen men snitsiga till shorts. De är mycket vida så ni med breda vader kommer att gilla dessa. Har man inte så breda vader blir de coolt stora. Jag gillar när stövelskaften sitter löst, men det är ju en smaksak.

Finns i rött/gult också samt i brunt/ljusblått. Priset är 599 kr utan rabattkod och de finns att klicka hem här.

Jag tror faktiskt att jag föredrar de här längre lite rejälare ändå, kanske för att jag är skåning. 🙂 Men bootsen var inte dumma alls, dock lite för tajta mina fötter.

Har ni regnstövlar? Vilka?

15 Comments

 1. Sofia
  16 September 2010 / 22:34

  Jag har ett par klassiska svarta Hunterstövlar. De är ju rätt dyra men jag gillar dem! Tyvärr används de sällan eftersom jag inte har några regnkläder så jag kan ändå inte gå ut när det regnar!! Har du tips på bra/snygga regnkläder?

  Mvh Sofia

  • Käthe Nilsson
   16 September 2010 / 22:51

   Sofia, kanske ska testa regnkläder också då. Jag skulle vilja ha en genomskinlig regnkappa som man bara kan slänga på sig och som passar till allt, eller varför inte en regn-poncho? 🙂

 2. 16 September 2010 / 23:06

  Jag älskar mina turkooooosa gummistövlar från Hunter, de lyser upp den mest regniga dag. 🙂

 3. Carro
  16 September 2010 / 23:15

  Nix, har inga gummistövlar.
  Det behövs inte där jag bor..:)

 4. 17 September 2010 / 00:11

  Fina!! 🙂 Snälla Käthe kan du mäta hur stor omkrets än på de höga stövlarna inuti! 🙂

 5. M.Q
  17 September 2010 / 08:07

  Jag har de låga svarta Tretorn och de är så sköna! Jag kan varmt rekommendera dem då de funkar att ta timslånga promenader i! Andra gummistövlar tycker jag är hårda i foten ofta, inget för långpromenader! De passar dessutom till alla kläder, mer boots än stövel tycker jag!

 6. Anneli
  17 September 2010 / 08:10

  Nokias svarta klassiker, Kontio.
  Finns åtminstone i rött och grått också. Superbekväma och ordentligt höga skaft .

 7. jennie w
  17 September 2010 / 09:12

  Hej! Jag har också precis gått o blivit med gummiboots! Jag köpte alltså ett par lägre för att jag vill kunna gå i dem en hel dag utan att svettas o tycka det blir klumpigt. Jag köpte från Vagabond. Jag är kär! Det är dem skönaste skor jag nånsin haft! O dem är snygga med snöre fram.
  Även Euroskor har ett par korta som är jätte sköna.
  Lycka till!

 8. 17 September 2010 / 11:30

  Jättecoola allihop, men du som har så snygga ben ska ha dem höga, svarta tycker jag då kan du ha dem nästan som vanliga stövlar till jeans eller tex jeansshorts på sommaren a la Kate Moss, ; ). Jag köpte ett par Hunter från Asos.com för ca 500 kr med ett par fleecesockar med leopardpäls, som jag älskar, problemet är bara att jag inte kan få av stövlarna själv, när jag tagigt på mig dem, ha,ha, liiiite jobbigt i vissa situationer. 🙂 Kram!

 9. Bina
  17 September 2010 / 13:57

  Jag har tre par… Två par Tretorn samt ett par jaktstövlar (inte Hunter för de är inte sköna). Olika skafthöjd för olika användingsområden.

 10. Stina
  17 September 2010 / 18:15

  Mina är stålgrå och kommer från Noa Noa.. fina tycker jag!

 11. 18 September 2010 / 18:23

  Läste först rubriken som “alla bögar är ett par”, märkligt! Bra med lite gummistövelinspiration nu i regntider! Jag ska nog köpa mig ett par Tretorn. Jag som jobbar på förskola sliter gummistövlar rätt bra, mina senaste, billiga, höll bara en säsong!

  • Käthe Nilsson
   20 September 2010 / 09:30

   Ida, haha, det lät kul. 🙂

 12. 20 February 2015 / 16:21

  Bästa Käthe, det behöver inte alls regna eller vara dåligt väder och du behöver inte alls gå ut för att kunna använda dina Hunterstövlar.

  Jag har ett par Hunter Original Tall, som jag går i alltid – på jobbet, på stan, på fest, på teatern – ja precis överallt – de är så sköna och häftiga!

  Så på med Hunterstövlarna och strunta i vädret!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.