Lanvin blir nästa gästdesigner


Lanvin blir H&M nya gästdesigner. Riktigt spännande tycker jag! 🙂 Ser fram emot kollektionen som släpps i november. Se pressmeddelandet nedan för mer info. /Käthe

H&M är stolta att presentera sitt gästdesignersamarbete med Lanvin – ett av 2000-talets mest inflytelserika modehus. Kollektionen, som har designats av Lanvins konstnärliga ledare Alber Elbaz och herrklädesdesigner Lucas Ossendrijver, kommer till omkring 200 H&M-butiker världen över den 23 november. Lanseringen av Lanvin for H&M blir en av årets mest efterlängtade modehändelser och kollektionen med både dam- och herrplagg visas globalt för första gången den 2 november – endast tre veckor innan den släpps i butikerna.

”H&M föreslog ett samarbete för att se om vi skulle kunna översätta den dröm vi har skapat på Lanvin till en bredare publik utan att tumma på kvaliteten. Jag har tidigare sagt att jag aldrig skulle göra ett samarbete med en modekedja, men det som lockade mig var idén att göra H&M luxuöst, snarare än att anpassa Lanvin till allmänheten. Det har varit en exceptionell upplevelse och resa, där två företag i motsatta positioner har kunnat arbeta tillsammans eftersom filosofin – som går ut på att sprida glädje och skönhet till kvinnor och män runt om i världen – är densamma”, berättar Alber Elbaz, konstnärlig ledare på Lanvin.

”Vi är oerhört glada över Lanvins kollektion för H&M och det är fantastiskt spännande. Lanvin kommer att låta H&M ta del av en luxuös fransk tradition som också är modern och lekfull. Det är en typisk Lanvin-kollektion, med den skräddarkonst, de karakteristiska skärningar och fokus på form och detaljer för både dam- och herrplagg som är dess signum. Lanseringen i november blir full av fantastiska överraskningar”, säger Margareta van den Bosch, kreativ rådgivare på H&M.

4 Comments

 1. 2 September 2010 / 20:35

  Gud så jobbigt att vi måste vänta så länge. Det här sammarbetet ser jag framemot. 🙂

  • Käthe Nilsson
   3 September 2010 / 15:18

   Tina, jag med! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.