Avfärga skor

Minns ni mina vita skor från Acne som jag fört färgade bruna och därefter sprutade svarta? Hur som vill jag ta av all klistrig färg för att sedan lämna in dem för omfärgning. Finns det något skobad man kan köpa? Skulle vilja doppa hela skon för att få bort färgen. Kan tänka mig vitt igen lustigt nog. Varför, varför skulle jag börja strula med att måla om dem? 🙂

Leave a comment

 1. malin
  8 August 2010 / 18:26

  Är det tyg eller skinn? För jag färgade iallafall en vit tygjacka förra året. Till svart, var till och med tvungen att färga två gånger för att färgen skulle fästa ordentligt. Sen ändrade jag mig naturligtvis. Köpte tygavfärgning (finns i hobbybutiker som typ panduro och vissa tygbutiker). Affärsbiträdet jag frågade sa att chansen att min jacka skulle bli vit igen var MINIMAL. Jag vart givetvis irriterad, tog dubbel dog avfärgningspulver och kokade min jacka under en hel natt med omrörning då och då. Och det funkade! Min jacka är vit igen! 🙂 Ja.. så om skorna är gjorda i tyg, är detta mitt tips. Om du inte vill koka dem, kan du ju lägga dem i en hink med varmt vatten och låta dem ligga kvara i en väldig massa timmar..

  • Käthe Nilsson
   8 August 2010 / 18:34

   Skinn tyvärr annars hade jag kunnat använda mig av ditt tips. Men det är ju bra att veta sen när jag ska fixa mina tygskor. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.