Sommarmat

Det är inte helt lätt att hitta på snabba luncher på semestern. Igår (till middag dock) gjorde jag en sån här tallriksmix med gravad lax som jag köpt i bit, röd quinoa med olivolja, lime, flagad mandel och tomatflarn, pärltomater, gurka, groddar, rödlök och fetaost.

Nu är det din tur att tipsa om någon lätt och enligt dig god lunch att göra. Om alla tipsar blir det genast lättare för oss alla att fixa sommarluncher. 🙂

Leave a comment

 1. 1 July 2010 / 12:21

  Mmm, quinoa är mums! Jag tycker också det är svårt att komma på snabbfixade rätter. På sommaren brukar jag fylla wraps eller pitabröd med en massa läckerheter. Sallader med bönor och feta är nog min favorit. Idag ska jag dock laga festmat och paj till min Prins 🙂
  Hoppas det dyker upp många tips!

 2. Johanna
  1 July 2010 / 14:47

  Jag gillar att göra pannbiffar med soltorkade tomater, kapris och feta som jag grillar. En lätt sallad med en god vinegrette till är perfekt och gör att pannbiffarna känns “lätta” och somriga.

  Kram!

 3. Matilda
  1 July 2010 / 19:14

  Bulgursallad med halloumi, grillad eller stekt. Massa goda grönsaker till.

 4. Suss
  1 July 2010 / 21:34

  Min semsester har inte börjat än, och jag har två halvstora killar hemma på dagarna, så jag har laddat frysen med sånt de kan värma: pizzabullar, “pizzamackor” (ett sorts fyllt bröd som man gör i långpanna och delar i portionsbitar), piroger osv.’
  Annars är ju baguetter med olika röror lätt och gott 🙂
  Sallader av olika slag
  Paj och sallad
  Pitabröd kan man fylla med nästan vad som helst 😉
  Och min absoluta favvo: matjessill, färskpotatis, gräddfil och gräslök 🙂

  • Käthe Nilsson
   1 July 2010 / 23:00

   Vad bra med nya idéer. Mer tack. 🙂

 5. 2 July 2010 / 19:27

  Gazpacho, godaste sommarlunchen! =)

  • Käthe Nilsson
   3 July 2010 / 00:28

   Nina, mums vad gott, det hade jag glömt bort.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.