Min midsommarafton


På vägen till mina föräldrar plockade jag vallmon. Där mötte vi upp min bästa kompis som hade kommit i tid till skillnad från oss. Jag tänkte ta en dagens oufit men så kom jag in i en intressant diskussion mitt i allt och råkade vifta med armarna. Vi åt nypotatis och sill till lunch och jordgubbar till efterrätt. Pappa hade gjort en god Janssons.


Därefter mötte vi upp fler vänner på brandkårsfesten och efteråt tillbaka till mina föräldrar igen för fika. Det blev mina mazarinbakelser med grädde, jordgubbar och mandelflarn. Tredje midsommarafton jag gör dem. Jag hittade receptet i en ICA-tidning.


Sedan vidare till Skurup på fest. Först fika med jordgubbstårta och jordgubbar, sedan kubb som jag blivit riktigt vass på av någon oförklarlig anledning och därefter grillning på kvällen. Barnen matade kaninerna med maskrosblad. Kvällen slutade med att bordet höll på att brinna. Under tumultet blev det dags för oss att åka hem då sonen fyller 6 år imorgon. Alla paketerna är nu inslagna och jag kommer att sova gott känner jag.

En mycket trevlig och varierande dag! Vad hade ni för er?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.