En fräsch sommarmakeup

Jag ställde några frågor till makeupartisten Lina Nilsson som driver Beautymake.

Vad ska man ha för färger om man vill vara trendig i sommar?
Starka färger i pastellnyanser. Det funkar suveränt med t.ex. turkos till en lätt solbränd hud!

Hur får man till en makeup som gör en strålande sommarfräsch?
Undvik allt för mycket täckande produkter. Satsa istället på en bra solskyddsfaktor för ansikte och om det behövs, blanda i din foundation så vips har man en färgad dagkräm inkl SPF. Investera i en FaceMist, kan rekommendera Diors, som är jättebra när man ska fräscha upp ansiktet lite (+att det är ett lysande “fixativ” för din makeup). Bilden ovan är ett exempel på en fräsch dagmakeup på sommaren, utan för mycket produkter i ansiktet. Ett tips är att strunta i mascara på nedre fransraden – det öppnar upp ögat så det ser piggare ut.

Hur fixar man snabbt till en sommarkvällsmakeup om man utgår från en dagmakeup?
Med en svart kajalpenna. Måla inre ögonfransraden både uppe och nere för att rama in ögat, och fyll på den yttre med en ganska kraftig linje som man suddar med en tops t. ex., för att undvika skarpa kanter. Komplettera med ett läppstift eller läppglans i en mörk ton and you´re good to go!

Tack Lina för hjälpen, ska definitivt testa att blanda solskydd och foundation.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.