Revolutionerande behandling för frissiga hår

Pia Larsson driver sin egen salong P.L & Co i Norrköping sedan två år tillbaka. Hon har jobbat som frisör sedan 1986 och älskar fortfarande det hon gör – att jobba med människor, färg och form. När hon möter nya kunder går hon noga igenom personlighet, yrke, hobbies (eftersom det kan påverka håret) och hur mycket tid kunden vill lägga på styling. Allt skrivs in i journalen som blir en bra grund för att förstå kundens behov. Nu kan Pia Larsson erbjuda en ny typ av hårbandling till kunder med frissiga hår.

En ny typ av hårbehandling som kallas Keratin Complex har äntligen kommit till Sverige. Kändisar som Jennifer Aniston och Jennifer Lopez gör denna behandling för att få håret blankt och glansigt. Ett tiotal hårsalonger i Sverige utför behandlingen och Pia Larsson på P.L & Co i Norrköping är en av de första frisörerna i Sverige som nu kan erbjuda en Keratin Complex-behandling. Pia tror att fler salonger ganska snart kommer att kunna erbjuda denna behandling då intresset från kunderna är mycket stort.
 

En kund före samt efter en Keratin Complex-behandling hos Pia Larsson.

Pia berättar för mig att en behandling tar ca 2-3 timmar att utföra och att keratin är dyrt. Behandlingen kostar därför omkring 3000 kr i dagsläget. Först tvättar hon håret två gånger med ett djuprengörande specialschampo och sedan torkas det med fön. Keratinbehandlingen appliceras i håret och får verka i ca en halvtimme under plasthuva. Håret torkas med hårfön igen och därefter plattas det med en speciell plattång. Tunna, tunna slingor plattas vardera 8-10 gånger vilket är tidskrävande.

Håret får inte tvättas på 72 h och därefter har man ett friskt och glansigt hår i allt från tre till fem månader. I priset ingår ett speciellt anpassat schampo och balsam som man får med sig hem för att förlänga behandlingens effekt.

Tack Pia för att du tog dig tid och ville svara på mina frågor!

Länka gärna till inlägget om ni lånar text. Tack! 🙂

Leave a comment

 1. 7 June 2010 / 11:33

  Låter helt klart som ngt för mig ibland är det så illa att fåglar kan bygga bo ¨där¨ 😉 Jag har utmanat dig!

 2. 7 June 2010 / 12:43

  Det var så lite, bara kul. Är det något mer du undrar, så hör av dig.

  • Käthe Nilsson
   7 June 2010 / 13:28

   Tack, det gör jag nog. 🙂

 3. Jenny
  7 June 2010 / 14:17

  Intressant vore ngt för mitt hår!

 4. lisa
  7 June 2010 / 16:37

  Åh det låtter som en toppenbehandling! Synd att det inte finns i alla städer samt att det är ganska dyrt..

 5. 7 June 2010 / 17:40

  Intressant! Och det är i min hemstad 🙂

 6. 7 June 2010 / 20:11

  Oj oj oj det där låter som något för mig men jäklar vad dyrt det var.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.