Idag blev jag lovordad i köket av familjen. Gjorde köttfärslimpa då jag inte orkade rulla köttbullar. Använde samma recept som när jag gör köttbullar, men lade smeten i en avlång sockerkaksform och lät den ugnsbakas i 25-30 minuter i 225ºC.
Recept: Köttfärslimpa för barn
500 g nötfärs
1-2 dl vispgrädde (så att smeten blir lagom lös)
1/2 finriven gul lök
1 ägg
1 äggula
1,5-2 tsk salt
Svartpeppar efter smak (typ kryddmått)
Lite Aromat (är inte så förtjust i det själv men barnen gillar det)
Blanda ihop och in i ugnen. Jätteskönt att slippa vänta på svällande ströbröd och liknande. Kan tänka mig att detta recept också passar vuxna som äter enligt LCHF.
Recept: Brunsås
1 dl vatten
1 köttbuljongtärning
Lite salt, peppar och Aromat efter smak
2 dl vispgrädde
Några droppar Colorit soja för färgens skull
2 msk svartvinbärsgelé
Sky från köttfärslimpan
Vispa ihop och låt puttra ett ganska bra tag. Kan ev. redas med vetemjöl och vatten om det behövs. Jag brukar göra såsen helt klar och låta den puttra länge, och sedan bara hälla i skyn när köttfärslimpan är klar.
Berätta gärna vad era barn tyckte! Alla mina tre barn med mycket olika smakpreferenser gillar detta superenkla recept på köttfärslimpa. 🙂 Den går lätt ner hos sambon också. Haha!