Jag har sett den här typen av påskbröd med ägg på Instagram och andra ställen. Blev så sugen att testa själv. Bakade med vanlig matbrödsdeg av vete, lite salt ovanpå och ofärgade ägg.
Jag gjorde hål och lade i hopskrynklat bakplåtspapper under halva bakningstiden. Därefter i med råa, hela ägg och bakade ytterligare 7-8 minuter.
Använde mig av den här degen:
25 g smör
2,5 dl mjölk
25 g jäst
1 tsk salt
0,5 tsk socker
6 dl vetemjöl
Jäsning 30 + 30 min, pensalde med ägg och strödde på salt. Gräddning i 200ºC i totalt 15 min.
Nästa år ska jag testa med färgade ägg och roliga fröblandningar på bullarna, för detta ska helt klart bli en tradition.
Påskbröden med ägg serverades på påskbuffén (eller kanske vårbuffén) som bestod bland annat av ugnsbakad sparris med parmesan, avokado, räkor, räksallad och så vidare.
Har du testat?