Foto: Nötkakan för några jular sedan.
Ikväll är det dags att fortsätta med julbaket. Jag har fryst in lussekatter (oklart om de inte tar slut innan jul dock) och mjuk pepparkaka. Något annat som bara måste serveras på julafton under Kalle Ankas bravader är nötkaka. Så den tänker jag baka ikväll.
Det jag planerar att hinna ikväll är:
Mjuk nötkaka
2 sorters småkakor (t. ex. saffranskakor och kolakakor)
Imorgon eller på söndag planerar jag:
Pepparkaksbak med barnen inkl. kristyr
Wienernougat
Saffranstryffel
Senare i veckan:
Skurna pepparkakor
Kringlor
Knäck
Trillingnöt
Jag blir inte stressad över listor utan jag gillar strukturen. Skulle det visa sig att det inte funkar tidsmässigt prioriterar jag om och stryker eventuellt någon kaka. Svårare än så är det inte. 🙂
Hur brukar du göra?
Uppdaterat kl. 20:20
Nötkakan i ugnen och en småkaka förberedd. Orkade bara göra en så det blev kolakaka med lätt saffranssmak. 🙂
kan du skriva recept på nötkaka? det är en av mina favoriter,ha en trevligt helg
Author
Mal 200 g hasselnötter. Vispa 3 ägg och 1 dl socker pösigt. Blanda med de malda hasselnötterna och 1 tsk bakpulver. In i ugnen i 175 grader C i ca 30-40 min beroende på ugn. Frys in och ta fram 1-2 dagar innan den ska ätas.