Det här blev dagens lunch! Rostad zucchinipasta med vitlök, timjan och parmesan toppat med heta (i dubbel bemärkelse) kräftstjärtar med smak av vitlök och chiliflakes. Limeklyfta bidrar både smakmässigt och visuellt.
Här kommer mitt enkla recept för två personer! Skär en stor zucchini/squash i strimlor och lägg på en plåt. Ringla över en god olivolja, salt, svartpeppar, timjan och färsk vitlök. Blanda och toppa med lite parmesan som du river över. Rosta hastigt i ugnen på hög värme med grill. Några minuter räcker. Blir mycket mer smakrikt än om strimlorna kokas.
Låt kräftstjärtar från burk rinna av men spara lite av laken.
Hetta upp olja och fräs vitlök och chiliflakes (eller färsk röd chili). Lägg i kräftstjärtarna och fräs i max en minut. Smaksätt med laken, salt och svartpeppar. Klart!
Uppläggning: Först rostad zucchini, sedan varma kräftstjärtar med spad och en limeklyfta till. Riv ev. över mer parmesan.
Berätta gärna vad du tyckte!