För några dagar sedan gjorde jag kålpudding. Barnen är tyvärr inte så förtjust i det så jag gjorde köttbullar till dem. Jag orkar inte koka risgrynsgröt och hålla på för att sno ihop en kålpudding. Så här gör jag:
Mitt enkla recept på kålpudding
Jag kokar den hackade vitkålen i några minuter (mindre tid än för vinterkål). Sedan smakar jag av den med sirap och soja.
Nötfärsen smaksätts med salt (lite mer än vanligt, ca 2 tsk per 500 g), vitpeppar, oregano, ströbröd, ägg och mjölk. Samma smet gör jag köttbullar av men jag ser till att göra den färs som ska bli kålpudding lite lösare i konsistensen (=mer mjölk).
Lägg först färsen platt i en ugnsform och sedan kålen över. In i ugnen i ca 50 min på 200°C. Lägg ev. på folie efter halva tiden.
Skyn är jättegod att göra sås på. Tillsätt lite grädde, krydda med salt och peppar, ha i lite buljong och red ev. av den.
Så synd att den här typen av husmanskost ibland glöms bort bland kesellaglass och chiapuddingar. Varför inte äta allt och därmed varierat? 🙂