Det är aldrig fel med en hel del salt och sedan tjoffa in den i ugnen – både lätt att göra och gott, men idag ville jag ha två andra varianter. Förutom grunden med salt så har jag sesamolja, sesamfrön, honung och kinesisk soja. På den andra hackad röd chili och citronskivor. Till lunch tar jag en bit av chililaxen och ikväll blir det sesamlaxen. Sedan sparar jag en bit lax till imorgon lunch och två till imorgon kväll och fryser in resten. Perfekt att ta upp till lunch eller middag när man har extra ont om tid. Det behövs inte så märkvärdiga saker till för att det ska bli gott då, någon kokt grönsak och en snabbrörd sås t.ex.. Ikväll tar vi potatis från igår, mixad färdigsallad och en kesellasås.
Jag har fått en hook på lax på senaste tiden. Kan inte få nog av det =)
Author
Samma här. 🙂
Sesamlaxen tycker jag verkar supergott, så det ska jag testa framöver//Eva
Author
Japp, den blev faktiskt god. 🙂