Bakar årets andra omgång lussekatter. Nu ska de banne mig bli goda!! 🙂
Innan jul planerar jag också att göra gravad lax, mjuk pepparkaka, nötkaka, wienernougat och pepparkakor. Vad ska ni göra? Alltid kul att inspireras av vad andra ska baka.
tänkte baka lite bröd och kex samt göra hovmästar sås.
Käthe Nilsson
7 December 2010 / 18:24
My, gott med egen sås!!
Tanja
6 December 2010 / 14:53
I år är vi mitt uppe i en flytt så då kommer jag bara äta vad andra bakat:) Men annars är det ju så gott med morotskaka t.ex!!
Jag ska snart på julbord med sambons jobb och fantasin finns inte!:-( Har ju bara sommarklänningar i garderoben känns det som! Gör gärna ett inlägg med inspiration till klädsel till jul!
Jag bakar inte så mycket alls till jul. Förra helgen bakades schackrutor och korintkakor. Helgen som var vart det inget, lite glögg, glass, och lite skumtomtar. Nu till helgen blir det väl lussebullar. Sen en omgång pepparkakor kring julafton, mest för doften. Jag rullar även pepparkakskulor och aprikoskulor. Vi är få, det behövs inte så mycket.
Käthe Nilsson
7 December 2010 / 18:24
Maja, lät spännande med pepparkakskulor. Hur gör man?
Vilka fina lussebullar du gör! Barnen och jag ska bara göra julgodis. Det blir Mozartlkulor, mandelmassa-figurer och Leilas Rocky road fudge. Pepparkakor bakar vi alltid också, men då är vi hemma hos min mamma.
Lussekattorna och pepparkakorna är bakade. Ett surdegsbröd med vört står på jäsning. Återstår engelska julkakor, brownies och några sorters julgodis, som knäck och fudge.
Käthe Nilsson
7 December 2010 / 18:21
Anni, surdegsrecept – är det ngt du vill dela med dig? 🙂
Älskar lussebullar!
Jag gör köttbullar, laxpaté. Och så blir det något läckert till dessert som jag inte bestämt ännu. Och så minst två sorters matbröd varav ett med russin, aprikoser och mycket nötter.
Minst en omgång saffransbiscotti till, och så lussekatter, mjuk pepparkaka med glasyr och knäck. Kanske även något matbröd med frukt och nötter.
Käthe Nilsson
7 December 2010 / 17:50
Jets, om du har ngt bra recept på brödet får du gärna dela med dig. 🙂
Maria
6 December 2010 / 19:11
Saffransrulltårta med äppelmos! Fast jag kan inte själv så det får mamma göra! Så gott att jag måste ha två stycken varje år!
Käthe Nilsson
7 December 2010 / 17:49
Maria, mums, låter gott!
Suss
6 December 2010 / 20:17
Jag har bara gjort saffransbullar än så länge. Sen blir det nog Maraboufudge och något mer julgodis. Vi äter hos min mamma på julafton, men en skinka vill jag ha i alla fall och kanske inlagd sill. (Du ska få världens godaste saffransbullsrecept av mig!)
Åh, ser goda ut! Mina låg redan i frysen, så är inte så mycket kvar av dem tyvärr 🙁 Och just nu vet jag inte om jag orkar ta tag i ngt bakande alls… Men kanske vänder!
tänkte baka lite bröd och kex samt göra hovmästar sås.
My, gott med egen sås!!
I år är vi mitt uppe i en flytt så då kommer jag bara äta vad andra bakat:) Men annars är det ju så gott med morotskaka t.ex!!
Jag ska snart på julbord med sambons jobb och fantasin finns inte!:-( Har ju bara sommarklänningar i garderoben känns det som! Gör gärna ett inlägg med inspiration till klädsel till jul!
Tanja, OK, ska försöka knåpa ihop något. 🙂
Jag bakar inte så mycket alls till jul. Förra helgen bakades schackrutor och korintkakor. Helgen som var vart det inget, lite glögg, glass, och lite skumtomtar. Nu till helgen blir det väl lussebullar. Sen en omgång pepparkakor kring julafton, mest för doften. Jag rullar även pepparkakskulor och aprikoskulor. Vi är få, det behövs inte så mycket.
Maja, lät spännande med pepparkakskulor. Hur gör man?
Vilka fina lussebullar du gör! Barnen och jag ska bara göra julgodis. Det blir Mozartlkulor, mandelmassa-figurer och Leilas Rocky road fudge. Pepparkakor bakar vi alltid också, men då är vi hemma hos min mamma.
Emma, vad gott och mysigt det låter. 🙂
Vad fina de ser ut!
Jag gjorde lussebullar i helgen. Sen blir det knäck och säkert något mer
Linda, ja knäck kanske jag skulle ta och göra..
Lussekattorna och pepparkakorna är bakade. Ett surdegsbröd med vört står på jäsning. Återstår engelska julkakor, brownies och några sorters julgodis, som knäck och fudge.
Anni, surdegsrecept – är det ngt du vill dela med dig? 🙂
En omgång lussekatter till och så pepparkaksgrottor, aldrig testat men det lät så vansinnigt gott att jag måste prova.
Molly, pepparkaksgrottor lät hur gott som helst!
Älskar lussebullar!
Jag gör köttbullar, laxpaté. Och så blir det något läckert till dessert som jag inte bestämt ännu. Och så minst två sorters matbröd varav ett med russin, aprikoser och mycket nötter.
Välkommen att läsa dagens utmaning här:
http://karvegardkonsult.blogspot.com/2010/12/dagens-utmaning.html
Ha en härlig kväll!
Cecilia, jag är sugen på bra matbröd, vill du dela med dig av recepten?
vad fina lussekatter…mina blir goda men inte särskilt vackra..hur får man degen så där slät?…ja ja det är inte utseendet som är viktigast..;)
elin, innehållet som räknas. 🙂
Havrekex och havrekakor med kanel och fikon. Hinner jag blir det saffransbullar med mandelmassa också.
http://blogg.amelia.se/pams
pams, kanel och fikon lät juligt och gott.
Minst en omgång saffransbiscotti till, och så lussekatter, mjuk pepparkaka med glasyr och knäck. Kanske även något matbröd med frukt och nötter.
Jets, om du har ngt bra recept på brödet får du gärna dela med dig. 🙂
Saffransrulltårta med äppelmos! Fast jag kan inte själv så det får mamma göra! Så gott att jag måste ha två stycken varje år!
Maria, mums, låter gott!
Jag har bara gjort saffransbullar än så länge. Sen blir det nog Maraboufudge och något mer julgodis. Vi äter hos min mamma på julafton, men en skinka vill jag ha i alla fall och kanske inlagd sill. (Du ska få världens godaste saffransbullsrecept av mig!)
Suss, ja tack! Skickar du via mailen? 🙂
Vad goda de ser ut. 🙂
Hanna, ser ännu bättre ut som gräddade. 🙂
Åh, ser goda ut! Mina låg redan i frysen, så är inte så mycket kvar av dem tyvärr 🙁 Och just nu vet jag inte om jag orkar ta tag i ngt bakande alls… Men kanske vänder!
Ida, rätt som det är orkar man. 🙂
Har skickat nu! 🙂