Lingon

Jag köpte ett paket svenska lingon. Det får man tyvärr göra i här i Skåne.

Jag kallrörde dem enligt Per Mobergs recept men trots att jag pressade dem med en sked för att de skulle vätska sig blev det sockrigt.

Till slut kokade jag blandningen i några minuter och då blev det fin lingonsylt. Syrlig,  fräsch och fast.

Det gäller ju att passa på att piffa när man har färska lingon. 🙂

Leave a comment

  1. 31 August 2010 / 16:17

    Mmm så gott, jag kommer på studs!

  2. Carro
    31 August 2010 / 17:57

    Mums! Det är en av mina favoriträtter.

    • Käthe Nilsson
      1 September 2010 / 09:25

      Carro, har mer sylt kvar så jag får fixa fler sådana rätter i veckan. 🙂
      Molly, var blev du av? 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.